Mazochovo stanje kritično

Čeprav so bile prve novice o zdravstvenem stanju češkega skakalca Jana Mazocha, ki je nesrečno padel na tekmi svetovnega pokala v Zakopanah, spodbudne, pa so natančnejše preiskave pokazale dramatično stanje.

Objavljeno
21. januar 2007 13.35
Tekmo je zaznamoval tudi hud padec Čeha Jana Mazocha
Zakopane - Čeprav so bile prve novice o zdravstvenem stanju češkega skakalca Jana Mazocha, ki je nesrečno padel na tekmi svetovnega pokala v Zakopanah, spodbudne, pa so natančnejše preiskave pokazale dramatično stanje. Zaradi resnih poškodb glave so ga morali spraviti v umetno komo in prepeljati na nevrotravmatološki oddelek bolnišnice v Krakowu. Tudi tu pa ne bo ostal dolgo, saj ga bodo po odločitvi družine, ki je prepovedala sporočanje vseh informacij o njegovem zdravstvenem stanju, že jutri odpeljali v Prago, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (FIS)

Sylweriusz Kosinski
, izvršni direktor bolnišnice v Zakopanah, je dopoldne sporočil, da je njegovo zdravstveno stanje zelo resno. "Poškodbe so tako resne, da ogrožajo njegovo življenje," je dejal Kosinski.

enaindvajsetletni skakalec Dukle Frenstata je nesrečno padel na sobotni tekmi, potem ko je žirija v nemogočih vetrovnih razmerah nerazumljivo poskušala izvesti tudi drugo serijo (po prvi je bil s 15. mestom na poti k najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu). Že njegova negibnost v izteku skakalnice in krvav madež na snegu nista obetala ničesar dobrega.