McGrady pokopal Chicago

V noči iz ponedeljka na torek so bile v severnoamriški košarkarski ligi NBA na sporedu tri tekme, kjer je edino zmago pred domačimi gledalci zabeležil Denver, ki je s 104:92 odpravil Milwaukee.

Objavljeno
09. januar 2007 11.40
Chicago - Houston 77:84
New York - V noči iz ponedeljka na torek so bile v severnoamriški košarkarski ligi NBA na sporedu tri tekme. V Oklahoma Cityju je Los Angeles Clippers premagal domači New Orleans s 100:90, v Chicagu so košarkarji Houstona slavili s 84:77, edino zmago pred domačimi gledalci pa je zabeležil Denver, ki je s 104:92 odpravil Milwaukee.

Minuto in 19 sekund pred iztekom rednega dela sta bili moštvi Chicaga in Houstona izenačeni (77:77), nakar je niti v svoje roke vzel Tracy McGrady, ki si je sprva pod svojim košem izboril žogo, v istem napadu pa še zadel svojo drugo trojko na srečanju. V zadnjih sekundah srečanja sta piko na i k zmagi svojega moštva prispevala še Chuck Hayes in Luther Head, ki sta bila uspešna pri izvajanju prostih metov. McGrady je bil z 31 točkami, od tega jih je kar 25 dosegel v drugem polčasu, tudi najuspešnejši strelec srečanja, temu pa je dodal še šest skokov, osem asistenc, dve ukradeni žogi in eno blokado, medtem ko sta bila pri gostiteljih strelsko razpoložena le Ben Gordon in Luol Deng, ki sta dosegla 24 oziroma 20 točk.

V Oklahoma Cityju je L. A. Clippers prišel do zmage težje kot to kaže končni rezultat. Po treh četrtinah so namreč košarkarji New Orleansa vodili še za točko, enako je bilo tudi po treh minutah zadnjega dela tekme. Po prvi četrtini je gostom kazalo še slabše, saj so zaostajali kar za enajst točk, a nato prednost izničili do konca naslednje četrtine, končni preobrat pa so naredili v zadnjih devetih minutah, ko so dosegli delni izid 24:13. Prvo ime večera je bil 37-letni veteran Sam Cassell, ki je k zmagi svojega moštva prispeval 31 točk.

Rubenu Pattersonu so za trojni dvojček zmanjkale le tri asistence, saj je zbral 12 skokov in 29 točk ter bil najzaslužnejši, da je Denver prekinil črni niz petih zaporednih porazov. Edina zmaga gostiteljev v treh ponedeljkovih tekmah ni bila vprašljiva niti v enem trenutku, saj so si odločilno prednost košarkarji Denverja priigrali v prvi polovici srečanja, ko so se izkazali predvsem v napadu in nasprotniku nasuli 60 točk, ob tem pa so jih prejel enajst manj. Pri poražencih je bila trojka Marcus Camby, Earl Boykins in Allen Iverson premalo za zmago, saj v soigralcih praktično niso imeli prav pomoči. Prvi je bil ob 19 točkah 15 krat najvišji pod obema košema in nasprotnikovim igralcem podelil še 7 blokad, drugi je dodal 26 točk in enajst asistenc, medtem ko je Iverson prispeval 23 točk.