Medveščak - Acroni Jesenice 6:5

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 1. kroga lige Ebel v gosteh po podaljšku izgubili z zagrebškim Medveščakom s 5:6. Začetek druge tretjine tekme je bil za Železarje klavrn.

Objavljeno
11. september 2009 23.36
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Zagreb  - Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 1. kroga lige Ebel v gosteh po podaljšku izgubili z zagrebškim Medveščakom s 5:6 (1:1, 3:3, 1:1; 0:1).

Nova sezona lige Ebel se je za slovenske državne prvake z Jesenic začela pri novincu v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Vsi na hokej, je bil slogan v Zagrebu, s katerim so novinci v ligi vabili ljubitelje hokeja na premierno tekmo Medveščaka v ligi Ebel, Dom športov pa je skorajda pokal po šivih. Zagrebčani so pred sezono močno segli v mošnjiček, pripeljali v svoje vrste kar enajst tujcev, med njimi tudi štiri Slovence, tri nekdanje Jeseničane.

Tekma se je po pričakovanju pričela nekoliko nervozno, z nekaj napakami na obeh straneh in tudi oba vratarja sta pokazala svoje znanje. Prvi zadetek so gostje dočakali v 11. minuti, ko je Andrej Makrov ušel domači obrambi in navdušil soigralce; ti pa so že čez tri minute nekoliko nejevoljni gledali na semafor, ki je kazal 1:1, zaradi zadetka, ki so ga domači dosegli z igralcem manj. V celoti je bil sicer prvi del precej izenačen, nekaj več strelov pa so sprožili gostje.

Začetek druge tretjine pa je bil za Železarje klavrn. Že po šestih sekundah je na kazensko klop sedel Jan Golubovski, ki si je po vrnitvi na led prislužil novo kazen, sledil pa mu je še Mitja Robar, vse priložnosti z igralcem ali dvema več pa so domači izkoristili in si v razmaku slabih štirih minut priigrali lepo prednost treh zadetkov. Jeseničane je visoko vodstvo domačih predramilo, začeli so igrati svojo igro in počasi, a vztrajno izid nižali in ga slabo minuto pred koncem tretjine tudi izenačili.

Igralci slovenskih prvakov so vajeti igre v zadnji tretjini prevzeli v svoje roke in bili nekajkrat blizu vodstva, a so na jeseniško žalost do njega spet prišli Hrvati. Tudi ta prednost se je stopila, ko je Andrej Troščinski deset minut pred koncem zadel za 5:5, gostom pa je nato za zmago zmanjkalo nekaj sreče. V podaljšku je moral že po enajstih sekundah na kazensko klop Andrej Makrov, zmagovalca pa je odločil Robby Sandrock z golom z modre črte.

Jeseničane že v nedeljo čaka novo vroče gostovanje, saj se bodo v drugem krogu v ljubljanski dvorani Tivoli pomerili z večnim slovenskim tekmecem Olimpijo.