Melbourne v peklenskem soncu

Za najboljšimi teniškimi igralci in igralkami v avstralskem Melbournu je drugi tekmovalni dan, ki se je po šesturni prekinitvi končal brez večjih presenečenj.

Objavljeno
16. januar 2007 18.55
Rafael Nadal
Melbourne - Za najboljšimi teniškimi igralci in igralkami v avstralskem Melbournu je drugi tekmovalni dan, ki se je po šesturni prekinitvi končal brez večjih presenečenj. Igralci in igralke so morali na svoje dvoboje namreč čakati kar nekaj časa, saj je bila vročina na zunanjih igriščih prevelika, dosegla je celo 41 stopinj Celzija. Dvoboji so se zaradi tega zavlekli tudi čez polnoč po avstralskem času. Prireditelji so se na torkovih izgredih med srbskimi in hrvaškimi navijači veliko naučili, danes so gledalce preverjali z detektorji kovin.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki bi se morala v svojem premiernem dvoboju meriti s Kitajko Shuai Peng, bo tako nastopila šele v noči na sredo, prav tako pa bo takrat igrala tudi druga slovenska predstavnica Katarina Srebotnik, ki se bo merila s Čehinjo Iveto Benešovo.

V torkovih dvobojih nosilci niso imeli težav. Drugopostavljeni Španec Rafael Nadal je s 7:6 (6), 6:3 in 6:2 ugnal Američana Roberta Kendricka, petopostavljeni Američan James Blake pa je po 7:6 (8), 6:2 in 6:4 izločil Španca Carlosa Moyo. Napredoval je tudi Argentinec David Nalbandian, sicer osmi nosilec, ki je po izidu 6:7 (5), 4:6, 7:6 (2), 6:0 in 2:1 slavil zmago po predaji Srba Janka Tipsareviča. Tretjepostavljeni Rus Nikolaj Davidenko ni imel težav z Argentincem Sergiom Roitmanom, premagal ga je s 6:2, 7:5 in 6:2.

Tudi v ženski konkurenci nosilke niso dovolile presenečenj. Rusinja Marija Šarapova, prva nosilka turnirja, je s 6:3, 4:6 in 9:7 premagala Francozinjo Camille Pin, Belgijka Kim Clijsters, četrtopostavljena igralka, pa je gladko z dvakrat 6:0 premagala Rusinjo Vasilisa Bardina. Tudi šesta nosilka Švicarka Martina Hingis je gladko s 6:0 in 6:2 premagala Francozinjo Nathalie Dechy.