Michael Jordan vstopil v hišo slavnih

V košarkarsko hišo slavnih v ameriškem Springfieldu je danes vstopilo pet imenitnih osebnosti kraljice iger. Soji žarometa so bili seveda najbolj usmerjeni v Michael Jordana.

Objavljeno
12. september 2009 12.24
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Springfield - V košarkarsko hišo slavnih v ameriškem Springfieldu je danes vstopilo pet imenitnih osebnosti kraljice iger. Soji žarometa so bili seveda najbolj usmerjeni v Michael Jordana, bržkone najboljšega, zagotovo pa najbolj priljubljenega košarkarja na svetu vseh časov.

Poleg Jordana so prostor med košarkarskimi nesmrtniki dobili še Jordanova soigralca iz prvega ameriškega sanjskega moštva na poletnih olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992 - John Stockton in David Robinson, v hišo slavnih pa sta vstopila tudi trener Jerry Sloan in trenerka Charlaine Vivian Stringer.

 

"Razred 2009" je zares kakovosten. Jordan je s Chicagom osvojil šest naslovov lige NBA, v najmočnejši košarkarski ligi pa je bil tudi petkrat imenovan za najbolj koristnega igralca (MVP). Stockton, nekdanji igralec moštva Utah Jazz, je najboljši podajalec in kradljivec žog v zgodovini NBA, nekdanji center San Antonia David Robinson pa je s svojim teksaškim moštvom dvakrat slavil v ligi NBA. Sloan je na klopi Utaha že polnih 21 let, Stringerjeva pa je ena najboljših ameriških ženskih košarkarskih trenerk.