Milanič selektor, Čeh pomočnik, Zahovič direktor?

Slovenska športna javnost je sinoči z nestrpnostjo čakala na to, kaj bo prineslo prvo soočenje na štiri oči predsednika NZS Rudija Zavrla in njegovega glavnega nasprotnika Zlatka Zahoviča.

Objavljeno
12. december 2006 16.00
Zlatko Zahovič
Ljubljana – Slovenska športna in predvsem nogometna javnost je sinoči z nestrpnostjo čakala na to, kaj bo prineslo prvo soočenje na štiri oči predsednika Nogometne zveze Slovenije Rudija Zavrla in njegovega glavnega nasprotnika Zlatka Zahoviča po znanih dogodkih v Južni Koreji leta 2002? Odgovor obeh glavnih akterjev je mogoče strniti takole: »Izmenjala sva stališča, kaj konkretno je prinesel pogovor, pa bo pokazal čas.«

Tega ni veliko. Rudi Zavrl je že omenil, da bo novi strokovni štab zagotovo znan do božiča. Za zdaj je njegov glavni kandidat za selektorja še naprej Darko Milanič, sicer pobudnik sinočnjega srečanja, ki je dvignil veliko prahu. Ogorčeni so bili Zavrlovi najtesnejši sodelavci, saj so ga še pred tedni reševali v bitki za obstanek na predsedniškem stolčku in so mu očitali, da se je šel pogajat s sovražnikom, ki ga je nameraval spodnesti za vsako ceno. Zavrl je še enkrat več deloval diplomatsko. »Sem na takšnem položaju, da ne smem imeti ignorantske drže. Pogovarjati in prisluhniti moram vsem, drugo je, kaj pogovor prinese. Lahko povem, da se nisva pogovarjala o preteklosti, marveč samo o prihodnosti in možnosti Zahovičevega sodelovanja. Sicer pa so moja stališča jasna. Selektor je tisti, ki je odgovoren in pristojen za svoj štab, reprezentanco, rezultate in delo,« je povedal Zavrl in kar odkrito dodal, da nekdanji reprezentanti računajo na razplet po hrvaškem scenariju. Kot je znano, so pri naših južnih sosedih člani bronastega rodu po SP zagnali vik in krik ter prvega moža hrvaške zveze Vlatka Markovića prepričali, da jim je dal priložnost.

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela.