Miles odstopil

Glen Milles, glavni jamajški nacionalni atletski trener, je po 22 uspešnih letih na tem položaju odstopil. Še naprej bo ostal trener v klubu Racers Track Club, v katerem je tudi Usain Bolt, svetovni rekorder na 100 in 200 m.

Objavljeno
07. november 2009 10.11
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Kingston - Glen Milles, glavni jamajški nacionalni atletski trener, je po 22 uspešnih letih na tem položaju odstopil. Še naprej bo ostal trener v klubu Racers Track Club, v katerem je tudi Usain Bolt, svetovni rekorder na 100 in 200 m ter olimpijski in svetovni prvak na teh razdaljah.

"Bil sem glavni trener na vseh SP razen na prvem in leta 2003, ter tudi na vseh OI po letu 1988. To je dolga doba, bila je uspešna, krona vsega pa so bile OI leta 2008 v Pekingu. Pravi čas za predajo poslov nasledniku je v trenutku, ko si na vrhu," je menil Milles in dodal, da se bo odslej bolj posvetil vadbi v svojem klubu.

 

Howard Aris, predsednik Atletske zveze Jamajke (JAAA), je povedal, da odstop Millesa zanj ni bil presenečenje, saj sta o tej možnosti v zadnjih letih že večkrat razpravljala. Pohvalil je njegovo delo, o katerem pa nazorno govorijo številke. Jamajka je na zadnjih dveh velikih atletskih tekmovanjih osvojila kar 24 medalj, od tega šest zlatih na OI v Pekingu in sedem zlatih na SP avgusta letos v Berlinu. V času Millesovega mandata, od leta 1987, so jamajški atleti in atletinje na OI osvojili 33 medalj.