Milič bo verjetno igral v Rimu

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v devetem krogu evrolige v sredo gostovali v Rimu pri Lottomatici. Igralci in strokovno vodstvo so si edini, da je zmaga v večnem mestu dosegljiva.

Objavljeno
18. december 2006 18.10
Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije bodo v devetem krogu evrolige v sredo, 20. decembra, gostovali v Rimu pri tamkajšnji Lottomatici. Igralci in strokovno vodstvo so si edini, da je zmaga v večnem mestu dosegljiva, še posebej zato, ker bo ekipa najverjetneje nastopila v polni postavi, torej tudi s kapetanom Markom Miličem, ki je bil izključen na zadnji tekmi proti Ciboni.

Primer Marka Miliča je eden od mnogih, ki jih ima na svoji mizi disciplinski sodnik ULEB Švicar Patrick Grandjean. Pravila evrolige namreč določajo, da izključitev ne pomeni avtomatičnega suspenza na naslednji tekmi, temveč o posameznem primeru odloča disciplinski sodnik. Glede na to, da je bila izključitev posledica zgolj "verbalnega delikta", ne pa tudi fizičnega, je malo verjetno, da bi Patrick Grandjean kaznoval ljubljanskega kapetana s prepovedjo nastopanja na naslednji tekmi. Vodstvo evrolige je Union Olimpijo obvestilo, da je primer sicer v rokah disciplinskega sodnika in hkrati prižgalo zeleno luč za odhod Miliča v Rim. Pravila namreč tudi velevajo, da je lahko igralec sankcioniran na eni od prihodnjih tekem, ne nujno na naslednji, ki sledi izključitvi.

Športni direktor kluba Jure Zdovc pravi: "Iz Evrolige nas zaenkrat niso obvestili o tem, kakšna bo kazen za Marka Miliča, ki so ga sodniki na tekmi proti Ciboni izključili. Vsekakor upam, da bo kazen samo denarna in da bo Milič v sredo lahko nastopil."

Optimistično je bil na novinarski konferenci razpoložen tudi trener Gašper Okorn: "Vzdušje v ekipi je dobro, fantje so se psihično dvignili po treh zaporednih zmagah. Kljub temu, da je to že preteklost, se nam pred očmi še vedno vrti film poraza proti Joventutu in upam, da ga bomo nadomestili z zmago v Rimu. Tja potujemo odločeni vzet novi točki in za spremembo tudi na gostovanju pokazat dobro igro. V zadnjem času se je Rim okrepil s Chatmanom, več priložnosti dobiva Mavrokefalidis, glavna nevarnost pa ostaja Dejan Bodiroga."

Ivica Jurkovič, ki je spregovoril v imenu igralcev, ga je le dopolnil: "Strinjam se s trenerjem, da smo sposobni nadoknaditi spodrsljaj proti Joventutu ravno v Rimu. Vzdušje je dobro, pridno treniramo in v Rim potujemo po zmago."

Lottomatica je eden od tekmecev Uniona Olimpije na dnu razpredelnice skupine B. V dosedanjih osmih krogih je zabeležila le dve zmagi, obe doma, in sicer proti Partizanu in Joventutu. Resda je doma nastopila le trikrat in da bo v drugem ciklusu prvega dela evrolige kar štirikrat gostila nasprotnike. Prvi v nizu treh bo Union Olimpija, nato bo sledil Maccabi ter kasneje še Panathinaikos in Cibona. Na prvi tekmi v Tivoliju je Union Olimpija zmagala s 83:72.