Milič za kazen brez Rima?

»Če bi dobili vsaj eno od domala že dobljenih tekem s Partizanom in Joventutom ...« so v četrtek malo pred polnočjo vzdihovali privrženci košarkarjev Uniona Olimpije.

Objavljeno
16. december 2006 08.20
Ljubljana – »Če bi dobili vsaj eno od domala že dobljenih tekem s Partizanom in Joventutom ...« so v četrtek malo pred polnočjo vzdihovali privrženci košarkarjev Uniona Olimpije. Komajda so si opomogli po končnici kaotičnega dvoboja s Cibono in pregnali misli na sodniško trojico, ki je pokvarila tivolski večer in obema moštvoma vsilila občutek, da sta oškodovani, so šli še korak dlje.
»Če bi ob dveh domačih porazih s skupno razliko treh točk imeli na voljo vsaj še enega zdravega košarkarja, bi verjetno dobili kar obe tekmi in bili celo 4. v skupini B evrolige,« so vztrajali. Realnost je bila navzlic veselju precej manj prijazna: možnosti slovenskih prvakov za napredovanje v drugi krog tekmovanja so še vedno zgolj teoretične, so pa vsaj prepustili zadnje mesto v skupini Romi, svojemu naslednjemu tekmecu.

Izključitev Marka Miliča je dala dodatno razsežnost burnim tivolskim dogodkom, ki so spominjali na vroče čase nekdanje jugoslovanske lige in so imeli vse potrebne folklorne primesi. Olimpijino vodstvo si je včeraj pošteno belilo glavo z uganko, kaj je zapisal komisar tekme Aleš Kamnikar v svoje poročilo, saj bo od njega odvisna kazen za ljubljanskega kapetana. Milič je po tekmi priznal, da je izgubil živce zaradi vzvišenega in ciničnega vedenja sodnikov ter si zasluženo prislužil izključitev zaradi zmerjanja Španca Joseja Martina Bertrana v vseh možnih jezikih. Zato se je v slačilnici opravičil soigralcem in se jim zahvalil, ker so ga uspešno zastopali na parketu. Zdaj bi mu bilo pri srcu še huje, če bi zaradi morebitnega suspenza moral izpustiti sredino gostovanje v Rimu, v katerem bi lahko Union Olimpija nadomestila en domači poraz. Ker je evroliga komercialno tekmovanje in ima temu prilagojeno tudi kaznovalno politiko, jo bo Milič bržkone odnesel le z globo, podobno kot tivolski prireditelji zaradi obmetavanja igrišča s papirnatimi kepami, vžigalniki, kovanci ... »Ker nam ne cvetijo rožice, nam bo tudi ta drobiž prišel prav,« se je pošalil dolgoletni tehnični vodja moštva Smiljan Steiner-Glajbe. Toda ko bo vodstvo evrolige poslalo masten račun, bodo nasmeški hitro izginili.

Več preberite v sobotni tiskani izdaji Dela...