Milič že danes iz Tivolija k Realu?

Lestvica skupine B evrolige in razpored v zadnjih treh kolih ne dopuščata dvoma: za Union Olimpijo je gostovanje pri Partizanu zadnja priložnost, da ostanejo v boju za napredovanje.

Objavljeno
16. januar 2007 08.30
Ljubljana – Lestvica skupine B evrolige in razpored v zadnjih treh kolih ne dopuščata dvoma: za košarkarje Uniona Olimpije je jutrišnje gostovanje pri Partizanu zadnja priložnost, da ostanejo v boju za napredovanje v drugi krog tekmovanja. Toda namesto, da bi se v miru pripravljali na pomemben nastop, jih je včeraj dočakal šok. Kapetan moštva Marko Milič je na večernem treningu sam metal na stranski koš in se tako kot njegovi nadrejeni zavil v tančnico skrivnosti. »Vse boste pravočasno izvedeli,« je dejal. Zaupni viri pa so znali povedati, da naj bi že danes uradno prišlo na dan, da Milič zapušča Tivoli in da bo zato izpustil že dvoboj s Partizanom. Razlog? Vrnitev k madridskemu Realu, pri katerem je igral v sezoni 2000/01.

Olimpijin poslovni direktor Matjaž Tavčar se je po daljšem času prikazal zbranim novinarjem in postregel s podatkom, da klub nekaterim košarkarjem dolguje dve mesečni plači, drugim celo tri. In čeprav ni znal ali želel odgovoriti na vprašanje, če so Rannikku nakazali dve plači v petek, ko naj bi se v Tivoliju zavedli nevarnosti, da bi lahko Finec enostransko prekinil pogodbo in prebegnil k Maccabiju, je zagotovil, da so stvari zdaj urejene. »Rannikko je do danes prejel štiri mesečne obroke za tekočo sezono. Glede poslovanja kluba pa se ni zgodilo nič konkretnega,« je pojasnil Tavčar in izmuzljivo odgovoril na neposredno vprašanje, če zaradi finančne krize razmišlja o odstopu: »Pri nas ocenjuje direktorjevo uspešnost upravni odbor kluba ...«

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela...