Miller bo štartal v vseh disciplinah

Zaradi slabih izkušenj s progo Olympia in težav s kolenom še vedno v zraku visi Američanov nastop v smuku.

Objavljeno
02. februar 2007 14.50
Bode Miller in Steven Nyman
Åre - Ameriški alpski smučar Bode Miller je končal ugibanja o tem, ali bo nastopil na svetovnem prvenstvu, ki se v Aareju na Švedskem začenja s sobotnim moškim superveleslalomom.

Devetindvajsetletni zvezdnik, ki mu manjka le še naslov svetovnega prvaka v slalomu, da bi postal prvi smučar, ki mu je na svetovnih prvenstvih uspelo zmagati v vseh petih disciplinah, je danes objavil, da bo v Åreju vendarle nastopil, dodal pa je, da nastop v smuku še vedno visi v zraku.

Miller bo v prvi disciplini svetovnega prvenstva, superveleslalomu, branil zlato kolajno, z dvema zmagama v letošnji sezoni svetovnega pokala pa je tudi na Švedskem glavni favorit za naslov prvaka.

Vprašljiv nastop v smuku


"Še vedno si lahko premislim in 10. februarja v smuku ne štartam. Če bodo na progi dolgi skoki ali pa če me bo bolelo koleno, zagotovo ne bom nastopil," je dejal Američan. Sicer je bila prav proga Olympia, znana po nevarno dolgih skokih, lani usodna za Millerjevo koleno.

“Veliko smo se pogovarjali o smuku, in čeprav so skoki malo krajši, so zaradi svežega, mehkega snega še vedno nevarni,” je dejal Miller. “Upam, da bo letošnje svetovno prvenstvo zame uspešnejše kot so bile lanske olimpijske igre,” je še dodal Bode, ki lani v Torinu ni osvojil niti ene medalje.

Usodni lanski smuk

Na lanskem finalu svetovnega pokala v smučanju, ki je potekalo v švedskem Åreju, so smučarji v smuku dosegali hitrosti do 120 km/h. Miller, katerega težave s kolenom pestijo že nekaj let, je po hudem padcu na treningu smuka poškodbo obnovil, tako da so mu spomladi operirali meniskus.