Mills zapustil Tivoli, sledil naj bi mu Kuzminskas

Košarkarski klub Union Olimpija je zapustil ameriški branilec Abdul Mills, ki ni zadovoljil zahtev trenerja Gašperja Okorna. Medtem je vodstvo evrolige sporočilo svoje pogoje glede nastopov v prihodnjih sezonah.

Objavljeno
07. februar 2007 17.43
Kosta Perovicč in Saluius Kuzminskas
Ljubljana - Iz Uniona Olimpije so sporočili, da je klub že zapustil ameriški branilec Abdul Mills, ki ni zadovoljil zahtev trenerja Gašperja Okorna, po zaključnem turnirju pokala Spar pa naj bi iz Ljubljane odpotoval tudi litovski center Saulius Kuzminskas.

Vodstvo košarkarske evrolige je sporočilo pogoje za članstvo v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v prihodnjih sezonah. Zahteve so za Union Olimpijo, ki ima zagotovljeno pogodbo do leta 2009, sila ostre, saj evroliga želi, da bi imel vsak klub pod njenim okriljem najmanj 5,2 milijona evrov letnega proračuna ter dvorano za 10.000 gledalcev. Za primerjavo: Union Olimpija ima v tej sezoni proračun 3,6 milijona evrov, dvorana Tivoli pa lahko ob optimalni postavitvi tribun sprejme največ 5900 gledalcev.

KZS umaknila suspenz Unionu Olimpiji

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je sporočila, da je umaknila suspenz Unionu Olimpiji, do katerega je prišlo, ker ljubljanski klub ni poravnal finančnih obveznosti zaradi prestopov igralcev iz petih slovenskih klubov. Union Olimpija je na KZS poslala obvestilo, da se je s klubi dogovorila o plačilu, oziroma da je z nekaterimi sklenila dogovor o odlogu plačila.

Union Olimpija bo tako lahko nastopila na zaključnem turnirju pokala Spar, ki ga bo od četrtka do nedelje gostila dvorana Kodeljevo v Ljubljani. Branilci naslova in trinajstkratni prvaki se bodo v četrtfinalu (četrtek, 20.30) pomerili z Novo Gorico.
Do suspenza je prišlo, ker Union Olimpija ni plačala odškodnin za igralce, ki so lani prestopili v Tivoli. Šlo je za Dejana Hohlerja (Rogla), Sandija Čebularja (Šentjur), brata Domna in Klemna Lorbka (Helios), Matica Sirnika, Žigo Perovška (oba Janče) in Nejca Buda (Ajdovščina).