Mima Jaušovec ni več kapetanka

Dolgoletna kapetanka slovenske ženske teniške reprezentance Mima Jaušovec je odstopila z vodilnega mesta reprezentančnega tenisa.

Objavljeno
23. februar 2007 21.48
Mima Jauševec
Ljubljana - Dolgoletna kapetanka slovenske ženske teniške reprezentance Mima Jaušovec je danes odstopila z vodilnega mesta reprezentančnega tenisa.

"Kot dolgoletna kapetanka reprezentance Fed sporočam, da v letu 2007 nisem več pripravljena voditi ekipe in tako ne želim podaljšati pogodbe. Po tehtnem premisleku sem takšno odločitev sprejela zaradi zdravstvenih težav in novih poklicnih izzivov, vsekakor pa bom še naprej delovala v dobrobit slovenskega tenisa in športa nasploh. Po dogovoru s predsednikom Teniške zveze Slovenije bom delovala kot svetovalka," je v sporočilu za javnost zapisala Mima Jaušovec.

Nekdanja slovita teniška igralka iz Maribora je mesto kapetanke prevzela že leta 1991 (pred tem je bila sedem let kapetanka nekdanje skupne jugoslovanske ekipe), funkcijo pa je z izjemo dveletne prekinitve opravljala vse do danes. Vrhunec njenega delovanja v slovenskem tenisu predstavlja uvrstitev naše članske ekipe - v postavi Katarina Srebotnik, Tina Pisnik, Maja Matevžič in Tina Križan - v elitno skupino pokala Fed.

"Mima Jaušovec se je zaradi zdravstvenih in drugih razlogov odločila, da prekine sodelovanje s člansko državno selekcijo. Razhod je bil zelo korekten. Mima je slovenskemu tenisu dala ogromno dobrega, na našo srečo pa ostaja pri TZS. Dogovorili smo se, da bo opravljala funkcijo svetovalke pri določenih reprezentančnih akcijah," je v zvezi s tem dejal novo izvoljeni predsednik TZS Marko Umberger in dodal: "Ime novega kapetana ne bi rad izdal, v igri je več kandidatov. Zadnjo besedo pred izborom bo imela strokovna komisija TZS."