Mina Markovič zmagala v Španiji

Slovenska športna plezalka Mina Markovič je na plezalskem master tekmovanju pometla z vso konkurenco in zmagala. O zmagovalki je odločil super finale, v katerega sta se prebili Slovenki in Avstrijki.

Objavljeno
13. september 2009 15.57
Mina Markovič je osvojila srebro
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Bilbao  - Slovenska športna plezalka Mina Markovič je danes na plezalskem master tekmovanju v Durangu pometla z vso konkurenco in zmagala. O zmagovalki je odločil super finale, v katerega sta se prebili Slovenki in Avstrijki. Maja Vidmar je bila četrta, Markovičeva pa je premagala svetovni prvakinji, aktualno Johanno Ernst ter nekdanjo Angelo Eiter.

Na mednarodnem mastru Dur&Go v Baskiji je sodelovala še ena slovenska predstavnica. Natalija Gros je osvojila 5. mesto. V moški konkurenci je zmagal domačin Patxi Usobiaga pred Avstrijcem Jakobom Schubertom in Američanom Chrisom Sharmo.

Markovičeva je lep uspeh vpisala že 6. septembra, ko je na mastru v italijanskem Arcu, prav tako v težavnostnem plezanju, osvojila drugo mesto, kar je bila takrat njena najboljša uvrstitev na master tekmovanjih. A že čez teden dni je v Španiji popravila svoj dosežek in vknjižila prvo zmago na tovrstnih tekmovanjih.