Mladi Risi želijo prvo mesto

Mariboru bo gostil svetovno prvenstvo v hokeju na ledu divizije I (skupina A) za igralce do 18 let. Cilj slovenske izbrane vrste je prvo mesto v skupini, ki zagotavlja napredovanje v elitni svetovni razred.

Objavljeno
05. april 2007 17.24
Trener reprezentance Igor Beribak je optimist
Maribor - Ledena dvorana Tabor v Mariboru bo od petka do prihodnjega četrtka prizorišče svetovnega prvenstva v hokeju na ledu divizije I (skupina A) za igralce do 18 let. Poleg gostiteljice Slovenije bodo na njem igrale še reprezentance Belorusije, Kazahstana, Italije, Francije in Avstrije. Cilj slovenske izbrane vrste je prvo mesto v skupini, ki zagotavlja napredovanje v elitni svetovni razred.

Selektor Beribak je optimist

"Vsaka tekma bo težka, tekmece večinoma poznamo, favorit za prvo mesto je Belorusija, ki se je vrnila iz elitne skupine. Na pripravah za prvenstvo smo odigrali osem tekem z vrstniki iz Češke, Madžarske, Francije in Hrvaške in le eno izgubili. Fantje so dobro pripravljeni in nestrpno pričakujejo prvo tekmo s Francozi. Štirje igralci imajo težave s poškodbo, a upam, da bodo vsaj trije do uvodne tekme nared. Upam, da bomo že v tekmi s Francijo dokazali, da se lahko potegujemo za prvo mesto v skupini," je bil na predstavitvi optimist trener reprezentance Igor Beribak.

Slovenska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu divizije I dvakrat zapored ostala tik pod želenim vrhom. Leta 2005 je v Mariboru za Belorusijo osvojila drugo mesto, prav tako druga za Švico pa je bila na lanskem MSP v Miskolcu.

Slovenijo bodo v Mariboru zastopali vratarji Matevž Grabnar, Matija Pintarič in Peter Škrabelj, branilci Miha Ahačič, Luka Bassanese, Nejc Berlisk, Rok Borin, Žiga Grahut, Blaž Gregorc, Jaka Grošelj, Rok Kalan, Luka Koletnik in Aleš Kunčič ter napadalci Jaka Ankerst, Luka Bašič, Jure Dolinšek, Boštjan Goličič, Klemen Kaimel, Žiga Oblak, Anže Ropret, David Šefic, Črt Snoj, Rok Tičar, Jan Urbas, Jernej Vodnjov in Andrej Židan.

Slovenci bodo prvenstvo začeli v petek zvečer s Francozi, nato pa bodo v soboto igrali z Avstrijo, v ponedeljek s Kazahstanom, v torek z Italijo in v četrtek z Belorusijo. Slovenija bo vseh pet dvobojev igrala v večernem terminu ob 20. uri.