Množičen protest splitskih navijačev

Navijači splitskega Hajduka so si zamislili originalen bojkot derbija hrvaškega prvenstva med domačim Hajdukom in Dinamom iz Zagreba, ki so ga Splitčani dobili z 2:1.

Objavljeno
31. oktober 2009 23.37
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Split -  Tisoči navijačev so derbi spremljali na starem hajdukovem stadionu Stari plac. Navijači so se zbrali v mestu ter se podali od Peristila do cerkve Sv. Duje in vse do severne tribune stadiona na Poljudu ter nato na nekdanji stadion Stari Plac. V pohodu je sodelovalo več kot 10.000 navijačev, ki so se odzvali bojkotu tekme, ki ga je zahtevala navijaška skupina Torcida.

Na starem stadionu so uprizorili enkratno predstavo za vse mimoidoče, ko so v popolni temi, gorel je le veliki ekran, navijali za svojega Hajduka, po nekaj minutah pa so stadion razsvetlile navijaške bakle. Navijači so si med navijanjem tudi sprostili dušo in zahtevali, da se klub vrne v nekdanje evropske okvire ter da se zamenja zdajšnje vodstvo kluba. Policija je ob tem sporočila, da je navijanje potekalo brez izgredov, eden od navijačev pa si je pri preskakovanju stadionske ograje zlomil nogo in moral poiskati zdravniško pomoč.

 

Tradicionalni 55. derbi teh dveh moštev si je na tribunah ogledalo vsega 3000 ljubiteljev nogometa.