Montoya začel skromno

Na tradicionalni dirki 500 milj Daytone se Kolumbijec ni najbolj izkazal, kljub temu pa si v vodstvu tekmovanja obetajo, da bo Montoya za sabo potegnil zanimanje neameriških navijačev in medijev.

Objavljeno
19. februar 2007 11.41
Nicholas Cage je bil med gledalci znamenite dirke
Miami - Nekdanji kolumbijski dirkač formule 1 Juan Pablo Montoya je preživel ognjeni krst v elitnem tekmovanju ameriškega prvenstva NASCAR. Na tradicionalni dirki 500 milj Daytone pa se Kolumbijec ni najbolj izkazal, saj je bil po številnih težavah šele 19. Zmagal je Američan Kevin Harvick, a šele po ogledu posnetkov fotofiniša, drugi je bil Mark Martin, tretji pa Jeff Burton.

Montoyi ni bilo vse jasno

"Začelo se je prav slabo. Nič nam ni šlo od rok, avto je bil slab. Sploh ne vem, kaj se je zgodilo," Kolumbijcu po prvi dirki elitnega prvenstva, lani se je preizkusil na nekaj tekmovanjih nižje ravni, ni bilo vse jasno. Montoya nastopa za moštvo Chipa Ganassija, s katerim je že sodeloval v formuli Indy, preden je prišel v formulo 1.

Kljub slabemu začetku si v vodstvu tekmovanja obetajo, da bo Montoya za sabo potegnil zanimanje neameriških navijačev in medijev za šport, ki v ZDA velja za enega najbolj priljubljenih.