Montoya zmagal v Daytoni

Nekdanji dirkač formule 1 Juan Pablo Montoya je zmagovalec letošnje tradicionalne dirke 24 ur Daytone, kjer je skupaj s sovoznikoma za minuto in 14 sekund bil boljši od drugouvrščene naveze.

Objavljeno
29. januar 2007 16.21
Nekdanji dirkač formule 1 ni preveč uspešno začel nove kariere za volanom dirkalnika serije Nascar
Orlando - Nekdanji dirkač formule 1 Kolumbijec Juan Pablo Montoya je zmagovalec letošnje izvedbe tradicionalne dirke 24 ur Daytone. Skupaj s sovoznikoma Američanom Scottom Pruettom in Mehičanom Salvadorjem Duranom je z avtomobilom moštva Chipa Ganassija v enem dnevu prevozil 668 krogov in 3826 kilometrov ter na koncu za minuto in 14 sekund premagal navezo Patrick Carpentier/Ryan Dalziel/Milka Duno.

"Odličen občutek in zame zelo pomembna zmaga. Bilo je neverjetno, po 20 urah smo bili še trije avtomobili v istem krogu in se borili za zmago," je bil navdušen Kolumbijec, ki bo v letošnji sezoni nastopal v ameriškem prvenstvu NASCAR. Montoya, ki je kariero v formuli 1 končal lani po sporu s svojo ekipo McLaren-Mercedes, je šele drugi dirkač po Američanu Mariu Andrettiju, ki je zmagal na dirki formule 1, na 500 miljah Indianapolisa in v Daytoni.