Moški superveleslalom odpovedan

Moški superveleslalom na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju so prvič odpovedali že v soboto, nakar še danes, izvesti pa ga bodo skušali v torek ob 10. uri.

Objavljeno
05. februar 2007 15.00
Sobotni moški superveleslalom so morali odpovedati
Aare - Moški superveleslalom na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v švedskem Aareju je trdno v vremenskem primežu. Potem ko so ga prvič odpovedali že v soboto, se vremenske razmere z močnim vetrom in sneženjem niso dovolj izboljšale niti danes, ko je bil start predviden za 12.30 uro. Tekmovanje so najprej prestavili za pol ure, nato pa odpovedali. Vodstvo SP je odločilo, da bodo superveleslalom skušali izvesti v torek ob 10. uri dopoldne, pred žensko tekmo v tej disciplini ob 12.30.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je sporočila, da bodo smučarji v torek tekmovali na skrajšani progi. Program bo zgoščen, saj bo tekma žensk na sporedu le dve uri in pol po moški, toda FIS počasi izgublja manevrski prostor z razpoložljivimi termini, če ne želi popolnoma spremeniti urnika SP. "Štiri mesece smo čakali na sneg, zato se zdaj res ne moremo preveč pritoževati. Če bi imeli SP pred tremi tedni, bi nam ga zmanjkalo," je menil predsednik FIS Gian Franco Kasper in dodal: "Časa je še dovolj, vendar bom bolj miren, ko bomo pod streho spravili smukaški tekmi." Ti sta načrtovani za konec tedna, vendar morajo smučarji pred tem opraviti tudi treninge.