Mourinho še podžgal namigovanja o odhodu

V zadnjih dneh so se v javnosti pojavila namigovanja, da se trenerska služba Joseja Mourinha pri Chelseaju bliža koncu. Portugalec naj bi klop angleškega prvaka zapustil po koncu sezone.

Objavljeno
11. januar 2007 12.00
Jose Mourinho
London - V zadnjih dneh so se v javnosti pojavila namigovanja, da se trenerska služba Joseja Mourinha pri Chelseaju bliža koncu. Portugalec naj bi po nekaterih vesteh klop angleškega prvaka zapustil po koncu sezone, kontroverzni strateg pa v sredo po pokalni tekmi proti Wycombu (1:1) ni prav z ničimer zanikal teh namigovanj. "V tem trenutku me zanima le sobotna prvenstvena tekma in jutrišnji trening. Moja prihodnost ni pomembna, pomembna je prihodnost kluba," je bil v sredo zvečer nekoliko skrivnosten Mourinho.

"Ni pomemben moj položaj, ampak položaj kluba. In Chelsea je v dobrem položaju. Skoraj smo že v finalu ligaškega pokala, smo v osmini finala lige prvakov, še vedno sodelujemo v pokalu FA in smo na drugem mestu v državnem prvenstvu. Torej, klub je v dobri poziciji in to, da klub dobro dela, je najbolj pomembno. Tega se držim že vso kariero," je poudaril Mourinho, ki pa s temi odgovori ni prav nič pripomogel h koncu špekulacij o njegovem odhodu.

Eden glavnih vzrokov za te govorice je ne preveč prijateljski odnos med Mourinhem in lastnikom Chelseaja, ruskim magnatom Romanom Abramovičem. Slednji se veliko bolje razume z nizozemskim strokovnjakom Guusom Hiddinkom, zdajšnjim selektorjem Rusije, ki naj bi bil glavni kandidat za Mourinhevega naslednika na klopi londonskega kluba.