Murči se bo vrnil jeseni na Vuelti

Uroša Murna so na Kliničnem centru v Ljubljani uspešno operirali. Zdravniki so ugotovili, da si je ob dvojnem odprtem zlomu golenice v prometni nesreči zlomil še dva prsta.

Objavljeno
16. januar 2007 08.30
Ljubljana – Uroša Murna so na Kliničnem centru v Ljubljani uspešno operirali. Zdravniki so ugotovili, da si je ob dvojnem odprtem zlomu golenice v prometni nesreči na regionalni cesti Novo mesto–Šentjernej pri kraju Gorenji Maharovec zlomil še dva prsta. Operacija leve noge, ki jo je opravil dr. Robert Berden, je trajala dobre tri ure.

Čez teden dni ga čaka še ena operacija – strganih križnih vezi. Zdravniki na travmatološki kliniki menijo, da bo 31-letni kolesarski profesionalec nared za rehabilitacijo čez 10 do 12 tednov. Seveda, če ne bo prišlo do zapletov. Murn je bil dan po operaciji še v šoku, zaradi tega seveda ni želel komunicirati z mediji. Sprejel je le ženo Matejo in najbližje sorodnike. Nesreče, v kateri je 21-letni voznik osebnega avtomobila podrl devet kolesarjev v novomeškem klubu, niso želeli komentirati, dokler ne dobijo uradnega policijskega sporočila. Povedali so le, da je kar nekaj zapletov.

Medtem ko Murn okreva v Kliničnem centru, so v njegovem klubu Discovery Channel pooblastili novomeškega menedžerja in trenerja Milana Eržena, da prevzame rehabilitacijo. Prvi mož Discoveryja Johan Bruyneel je zagotovil vso pomoč moštva, upa pa, da bodo okrevanje, rehabilitacija in nato vrnitev na dirke potekali brez večjih zapletov.

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela...