Na Bergislu tudi trije Slovenci

Na tretji tekmi 55. novoletne turneje v smučarskih skokih v Innsbrucku bodo v četrtek nastopili tudi trije od štirih Slovencev. Najboljši med njimi je bil v kvalifikacijah na skakalnici Bergisel Robert Kranjec.

Objavljeno
03. januar 2007 16.10
Innsbruck - Na tretji tekmi 55. novoletne turneje v smučarskih skokih v Innsbrucku bodo v četrtek nastopili tudi trije od štirih Slovencev. Najboljši med njimi je bil v kvalifikacijah na skakalnici Bergisel Robert Kranjec (113,5 m), kar je pomenilo deveto mesto med kvalifikanti. Primož Pikl (111) je bil 17., na tretjo preizkušnjo v nizu štirih pa se je uvrstil še Jernej Damjan (106,5), ki je bil 26. Brez nastopa je tako ostal Rok Benkovič, katerega daljava (98,5) je bila premalo za petdeseterico.

Najdaljša daljava kvalifikacij je uspela Nemcu Michaelu Uhrmannu (125 m) pred Poljakom Adamom Malyszem (123,5). Kranjec se bo v prvi seriji četrtkove tekme na izpadanje v tirolskem središču pomeril z Nemcem Martinom Schmittom in ima tako lepo priložnost za revanšo, saj je bil prav Schmitt tisti, ki ga je izločil iz finala na uvodni tekmi v Oberstdorfu. Pikla čaka dvoboj z zmagovalcem tekme v Garmisch-Partenkirchnu na novega leta dan, Švicarjem Andreasom Kuettlom, Damjan pa se bo za točke svetovnega pokala pomeril z domačinom Martinom Kochom.

Tretja tekma novoletne turneje v četrtek se bo začela s prvo serijo ob 13.45.