Na drugi tekmi za dva gola boljša Olimpija

Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v drugi finalni tekmi državnega prvenstva v dvorani Tivoli premagali Banque Royale Slavijo s 5:3 (3:1, 1:1, 1:1) in izid v zmagah izenačili na 1:1.

Objavljeno
17. marec 2007 21.50
Zavarovalnica Maribor Olimpija - Banque Royale Slavija 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Ljubljana - Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v drugi finalni tekmi državnega prvenstva v dvorani Tivoli premagali Banque Royale Slavijo s 5:3 (3:1, 1:1, 1:1) in izid v zmagah izenačili na 1:1. Moštvi igrata na štiri zmage, tretja tekma pa bo v sredo, 21. marca.

Odločen začetek gostiteljev

Domači so tekmo začeli precej odločneje in resneje kot na večini petkovega prvega finalnega boja, ki so ga izgubili z 2:4. Plod takšnega pristopa je bil gol že v drugi minuti, ko so imeli zeleno-beli na ledu igralca več. Premoč začetnega naleta bi lahko kronala še Jason Silverthorn in Lou Dickenson, za Slavijo pa je imel prvo priložnost Peter Šlamiar. V osmi minuti je peščico gledalcev v Tivoliju ogrel Jure Kralj, ki je med obrambo Založanov izpeljal pravi slalom in matiral še vratarja Anžeta Ulčarja. V 11. minuti so imeli gostje prvič na tekmi na ledu igralca več, vendar so namesto obetavne akcije plošček podali točno na palico Dickensonu, ta pa je po samostojnem prodoru čez celo igrišče povišal na 3:0. Ko je Založanom kazalo že precej slabo, je po strelu tik ob vratnici za znižanje v 17. minuti poskrbel veteran Dejan Kontrec.

Hiter zadetek v drugi tretjini

Tudi v drugem delu so domači hitro dosegli nov zadetek; ob novi številčni prednosti je bil najbolj spreten Kralj, toda Založani so se še enkrat približali. Olimpija je v drugi tretjini nenehno imela polno kazensko klop, v 27. minuti, ko sta se na drugo stran igrišča hkrati preselila Aleš Mušič in Robert Ciglenečki, pa je že po treh sekundah prednost dveh igralcev več z zadetkom izkoristil Marko Češnjak. V drugi tretjini so domači težko prihajali do svoje igre, saj so na klopi presedeli 14 minut, Slavija pa bi se lahko še bolj približala, če bi bil Žiga Pavlin natančnejši pri strelu od daleč, Jure Stopar pa pri prodoru, a se je obakrat izkazal domači vratar Klemen Mohorič, ki je tokrat zamenjal Seana Fieldsa.

Gostje niso ogrozili zmage domačih

Podoben scenarij kot v prvih tretjinah je sledil tudi v zadnji. Domači so bili nekoliko nevarnejši, Kralj je iz bližine streljal natančno v Ulčarja, v 48. minuti pa je bil ob novi ljubljanski akciji zaloški vratar zakrit in Matej Hočevar je dosegel svoj drugi gol na tekmi. Domači so nadaljevali z obleganjem vrat tekmecev, ti pa še niso vrgli puške v koruzo. Zadetek Pavlina v 54. minuti je še vlil nekaj upanja. Zmagovalca bi lahko odločil Dickenson, a je strel po njegovem prodoru Ulčar ubranil, kljub temu pa so domači brez večjih težav znali obdržati dva gola prednosti do izteka 60. minute, čeprav v zadnjih minutah z igralcem manj na ledu.