Na igrišča se vrača tudi Heninova

Potem ko se je na teniška igrišča šampionsko vrnila Belgijka Kim Clijsters in zmagala na OP ZDA, se je za podoben korak zdaj odločila tudi njena rojakinja Justine Henin, prav tako nekdanja prva igralka sveta.

Objavljeno
22. september 2009 10.14
Heninova med novinarsko konferenco
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Bruselj - 27-letna Justine Henin naj bi vrnitev v teniški cirkus uradno objavila v prihodnjih dneh. O njeni vrnitvi sta že v ponedeljek zvečer poročala vodilna belgijska časnika La Derniere Heure in Le Soir.

Belgijka je maja lani šokirala svetovno teniško javnost, ko je kot vodilna igralka lestvice WTA objavila slovo od tenisa. V karieri je osvojila sedem naslovov za grand-slam, leta 2004 je zmagala na OP Avstralije, leta 2003 in 2007 je bila najboljša na OP ZDA, kar štirikrat pa je zmagala v Roland Garrosu (2003, 2005, 2006, 2007).

Heninova je pri 25 letih oznanila, da je tenis ne veseli več. Zdaj naj bi jo znova "zagrabilo". Novembra in decembra naj bi sodelovala na ekshibicijskih turnirjih v Dubaju in Belgiji. Govorice o njeni vrnitvi so se prvič razširile, ko je v trgovini naročila 14 loparjev. Tudi sama je omilila stališče glede vrnitve. Še nedavno je govorila odločen ne, zdaj samo skrivnostno molči.

Justine Henin, komaj 167 cm visoka igralka, je osvojila 41 turnirjev WTA. Pripisujejo ji najboljši "backhand" udarec v zgodovini ženskega tenisa.  V kolikšni meri je k njeni odločitvi pripomogel sanzacionalni "comeback" Kim Clijsters, ni znano.