Na Jesenicah nov vratar, tokrat iz ZDA

Potem ko je pred tednom hokejske vrste jeseniškega Acronija zapustil vratar Boris Tortunov, je športni direktor Zvone Šuvak takoj začel iskati novega vratarja in ga kmalu tudi našel.

Objavljeno
08. oktober 2009 16.04
P. Z.
P. Z.
Jesenice - Na Jesenice bo jutri prišel 27-letni Američan Dov Grumet-Morris, ki je v lanski sezoni igral za Gradec, zato mu liga EBEL ni tuja. Grumet-Morris je kariero začel na univerzi Harvard. Branil je v ligah ECHL in AHL (Portland, Hamilton, Manitoba, Milwaukee), leta 2002 pa je bil 161 izbor na naboru lige NHL. Izbrala ga je Philadelphia, vendar v najmočnejši ligi ni nastopil.

V lanski sezoni, ko je 189 cm visoki in 90 kg težki vratar branil v Gradcu, je na 44 tekmah rednega dela ubranil 91,7 odstotkov strelov in prejel na tekmo 2,71 zadetka. Američan bo na Jesenice prispel v petek, v moštvu pa naj bi bil v nedeljo, če bodo urejeni vsi dokumenti za njegov nastop.

Jeseničani, ki zasedajo dno lestvice, bodo jutri gostili Medveščak, v nedeljo pa SAPA Fehervar. Z dvema zmagama bi lahko znova ujeli priključek s tekmeci. Po odhodu Borisa Tortunova je v jeseniških vratih stal Gaber Glavič in svoje delo solidno opravil.