Na kronometru najhitrejši Cancellara

V sedmi etapi koelsarske Dirke po Španiji je bil na kronometru najhitrejši Švicar Fabian Cancellara. Slovenski kolesar Borut Božič je po zgodovinski zmagi v šesti etapi tokrat ostal v ozadju, prav tako Tadej Valjavec.

Objavljeno
05. september 2009 20.15
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Valencia - Špansko mesto Valencia, ki je gostila slovito Vuelto, se danes ni obarvala v slovenske barve. Najhitrejši na kronometru po ulicah tega obmorskega mesta je bil Švicar Fabian Cancellara (Saxo Bank). Po zgodovinski zmagi na petkovi, šesti etapi se Slovenec Borut Božič na sedmi etapi ni približal vrhu kot tudi ne Tadej Valjavec.

Tretje največje špansko mesto s pomembnim pristaniščem in glavno mesto avtonomne pokrajine Valencija, ki je znano po vročem in suhem mediteranskem podnebju, je tokrat kazalo povsem drugačno podobo. Dež in veter sta tako krojila razplet vožnje na čas, ko večini kolesarjev nikakor ni uspelo dovolj hitro zvoziti 30 km razdalje po mokrem in spolzkem asfaltu, po katerem se po tem živahnem mestu podijo tudi dirkači formule ena.

 

Švicarskemu sprinterju pa so bile mokre razmere pisane na kožo. Z etapno zmago je znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku ter oblekel zlato majico vodilnega, ki mu jo je pred dvema dnevoma vzel Nemec Andre Greipel. Božič je bil 75., Valjavec 96., uvrstitvi, ki sta se odrazili tudi pri precejšnji izgubi mest v skupnem seštevku; Božič je s 6. mesta pristal na 40., Valjavec pa s 27. na 65.