Na obeh tekmah slavili gostje

Na obeh tekmah severnoameriške košarkarske lige NBA, ki sta bili na sporedu v noči na petek, so se zmage veselili gostujoči košarkarji.

Objavljeno
22. december 2006 13.10
New York - Na obeh tekmah severnoameriške košarkarske lige NBA, ki sta bili na sporedu v noči na petek, so se zmage veselili gostujoči košarkarji. V Clevelandu je bil Detroit boljši s 87:71, medtem ko so se v Sacramentu pomerili domači Kralji in washingtonski Čarovniki, ki so zmagali s 126:119.

Moštvi Cleveland Cavaliers in Detroit Pistons sta se prvič srečali po lanski končnici, domačim pa ni pomagala niti odlična igra LeBrona Jamesa, ki je bil pri gostiteljih s 26 točkami prepričljivo najuspešnejši strelec, z desetimi skoki najbolj dominanten pod koši, s petimi podajami pa je imel tudi največ posluha za soigralce. Košarkarjem Clevelanda je še najbolj manjkal učinek igralcev s klopi, ki so se na tej tekmi "izkazali" le z 11 točkami. Sicer pa se je tekma odločala na začetku zadnje četrtine, ki jo je zaznamoval predvsem gostujoči košarkar Chauncey Billup. Od skupno 17 točk, v statistiko je vpisal še deset asistenc, jih je samo v četrti četrtini dosegel 12. V uvodnih treh minutah zadnjega dela je Billup dvakrat zadel za tri točke in še enkrat za dve ter s tem svojo ekipo popeljal do vodstva z več kot desetimi točkami, visoke prednosti pa nato košarkarji Detroita niso več izpustili.

Če je bila v Clevelandu odločilna zadnja četrtina, je bila v Sacramentu to gotovo tretja, ki so jo gostje v svojo korist zaključili kar s 44:24. Met iz igre je bil v tem delu naravnost odličen, saj so košarkarji Washingtona zadeli 17 od 22 poskusov in s tem zaostanek šestih točk po polčasu spremenili v velikih +14. Kraljem je uspelo v zadnjem delu igre zaostanek nekoliko zmanjšati, a to je bilo tudi vse. Pri zmagovalcih sta bila najuspešnejša Antawn Jamison s 33 točkami in 13 skoki ter Gilbert Arenas, ki je dodal še 30 točk, medtem ko je pri Clevelandu z rekordom kariere blestel Kevin Martin. S 40 točkami je bil tudi najuspešnejši strelec na tekmi.