Na obrobju Ljubljane prva golfska akademija

Na obrobju Ljubljane v neposredni bližini Šmarne gore nastaja novo igrišče za golf, na katerem bo svoj prostor dobila prva slovenska golfska akademija. Akademijo bo vodil eden najboljših slovenskih igralcev, Uroš Gregorič.

Objavljeno
04. april 2007 17.30
Ljubljana - Na obrobju Ljubljane v neposredni bližini Šmarne gore nastaja novo igrišče za golf, na katerem bo svoj prostor dobila prva slovenska golfska akademija. Akademijo bo vodil eden najboljših slovenskih amaterskih igralcev, ki je pred dvema letoma prestopil med profesionalce, Uroš Gregorič, igrišče pa nastaja pod okriljem nekdanjega trenerja slovenske reprezentance Marka Štirna. Z gradnjo so pričeli konec februarja 2007, predviden datum otvoritve igrišča pa je oktober 2008.

Investicija vredna pet milijonov evrov

Golf igrišče Diners Club Ljubljana se nahaja v neposredni bližini Šmarne Gore ob lokalni cesti med Pirničam in Smlednikom. Igrišče bo golfistom ponudilo 18 lukenj na 63 hektarjih v dolžini 6200 metrov, dve vadišči in golfsko akademijo z raznovrstnim programom po vzoru tujih akademij. Igrišče je zasnoval slovenski golfski arhitekt Peter Škofic, ki je sodeloval tudi pri načrtovanju igrišča na Otočcu ter zasnoval igrišče na ljubljanskem Barju, ki bo odprto sredi maja letos.
Celotna investicija izgradnje golf igrišča z 18 luknjami in vso pripadajočo infrastrukturo, vključno z nakupom zemljišča, je pet milijonov evrov. Igrišče je že ob začetku gradnje dobilo tudi svojo spletno stran (www.golf-ljubljana.si), na kateri bodo lahko golfisti spremljali izgradnjo enajstega igrišča za golf v Sloveniji.

Slovenija ima manjšo gostoto igrišč kot zahodna Evropa

Glede na gostoto igrišč na velikost posamezne evropske države je Slovenija z devetimi igrišči oziroma enim na 2251 kvadratnih kilometrov popolnoma na dnu glede na razvito zahodno Evropo. Pred desetimi leti sta imeli tako Slovenija kot Češka po šest igrišč, na Češkem jih je do leta 2007 zraslo že več kot 60, medtem ko jih je v Sloveniji le devet. Najstarejše slovensko igrišče na Bledu bo letos praznovalo 70-letnico izgradnje, doslej pa so igrišča zgradili še v Mokricah, Arboretumu, Moravskih Toplicah, Slovenskih Konjicah, Lipici, Olimju in na Otočcu ter Ptuju.