Na Poljsko brez Zupana in Vujačiča

Seznam slovenske košarkarske reprezentance za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu se je s 16 imen skrčil na 14, saj na Poljsko ne bosta odpotovala Saša Vujačič in Miha Zupan.

Objavljeno
24. avgust 2009 18.00
Da. O./STA
Da. O./STA

Ljubljana - Seznam slovenske košarkarske reprezentance za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Poljskem se je danes s 16 imen skrčil na 14. Kot je sporočila Košarkarska zveza Slovenije, se je strokovni štab reprezentance odločil, da na Poljsko ne bosta potovala Saša Vujačič in Miha Zupan.


Vujačič ob dolgi odsotnosti s priprav zavoljo poškodbe kolena nikakor ni mogel ujeti pravega ritma in forme, Zupana pa je selektor Jure Zdovc za tekme v Poreču in v Sevilli poklical predvsem zaradi težav s poškodbami na položaju krilnega centra, so pojasnili na KZS.


"Tako Saša Vujačič kot vodstvo reprezentance kot jaz sam smo naredili vse za to, da bi se Saša po poškodbi enakovredno priključil ekipi in nazadnje zaigral na letošnjem evropskem prvenstvu. Žal je ves naš trud preprečila njegova poškodba, zaradi katere sem presodil, da je oziroma da bi Sašu zmanjkalo časa za kakovostno prilagoditev na naš način igranja. Ob tem bi se mu zahvalil za ves trud, ki ga ni bilo malo, želim pa mu, da čim prej okreva in se po dobri klubski sezoni morda naslednje leto spet preizkusi v izbrani vrsti. Hkrati ne bi pozabil niti na Miho Zupana, ki se je odzval mojemu vabilu v reprezentanco in nam pomagal v Poreču in Sevilli. Zdaj nas čaka obdobje temeljite in intenzivne vadbe v Mariboru, kjer bomo najprej nanizali osem treningov, nato pa nas v petek čaka tekma proti Bolgariji, po dveh sobotnih treningih pa v nedeljo še dvoboj z Grčijo," je odločitev pojasnil Zdovc.