Na SP kvalifikacije za slalom in veleslalom

Iz FIS so sporočili, da bodo na svetovnem prvenstvu v Åreju zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev v tehničnih disciplinah izvedli kvalifikacije za veleslalom in slalom.

Objavljeno
11. februar 2007 13.55
Patrick Järbyn
Åre - Mednarodna smučarska zveza (FIS) je sporočila, da bodo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Åreju zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev v tehničnih disciplinah izvedli kvalifikacije tako za veleslalom kot slalom. Za obe tekmi se je prijavilo kar 170 smučarjev iz 59 držav.

Pravico do nastopa bodo imeli smučarji, uvrščeni do 50. mesta na startni lestvici svetovnega pokala (WCSL), ostali pa se bodo v kvalifikacijah borili za 25 mest, saj bo FIS število nastopajočih v prvi vožnji omejila na 75.

"Ker se je zelo povečalo število tekmovalcev v tehničnih disciplinah, bodo kvalifikacije pomagale zagotoviti enakovredne razmere za vse udeležence, pa tudi večji nadzor nad časovnim potekom tekmovanj," je odločitev za kvalifikacije, ki se jim upirajo predvsem v manjših, "eksotičnih" ekipah, pojasnil direktor tekmovanj alpskih smučarjev Günter Hujara. Izidi kvalifikacij bodo uradno šteli tudi kot izidi svetovnega prvenstva, vsi, ki se ne bodo uvrstili na tekmo, pa bodo uvrščeni od 76. mesta naprej.

Za sredin veleslalom se bodo smučarji na kvalifikacije podali v ponedeljek, za sobotno slalomsko tekmo pa bodo kvalifikacijski boji na sporedu v sredo. Pri ženskah kvalifikacije ne bodo potrebne, saj ni prijavljenih toliko tekmovalk.