Na vidiku niz sprememb in vplivnejši predsednik

O tem, da Union Olimpija nikakor ni v položaju, da bi posojala igralce – še posebej ne najboljšega med njimi – slovitemu Realu, so si enotni vsi slovenski ljubitelji košarke.

Objavljeno
18. januar 2007 08.20
Sani Bečirovič, Željko Zagorac in Marko Milič med dopoldanskim treningom
Ljubljana – O tem, da Union Olimpija nikakor ni v položaju, da bi posojala igralce – še posebej ne najboljšega med njimi – slovitemu Realu, so si enotni vsi slovenski ljubitelji košarke. Toda v primeru selitve Marka Miliča uprava tivolskega kluba ni imela izbire, kot da ubere takšno formulacijo, vsaj odkar je z njim sklenila takšno pogodbo, da je lahko odkorakal, kadarkoli si je zaželel. Včeraj je Olimpijin upravni odbor sicer podprl Miličevo »posojo enemu od največjih evropskih klubov«, so pa odmevale tudi nezadovoljne ocene, da je Kranjčan izbral sila neprimeren trenutek za odhod. Sklic izredne seje skupščine kluba, ki bo 29. t. m., pa hkrati obeta niz velikih sprememb.

Razprava o selitvi Marka Miliča je bila resda le akademskega značaja. S pravnega vidika se je zgodba končala v torek, ko je Matjaž Tavčar podpisal vse potrebne dokumente za sporazumno prekinitev sodelovanja. Olimpijin poslovni direktor je včeraj povzel še sklepe upravnega odbora.
»Ob podpori našemu dovčerajšnjemu kapetanu spoštujemo tudi njegovo željo, da do njegove uradne predstavitve v novem okolju ne imenujemo kluba, h kateremu odhaja. Med člani upravnega odbora je bilo slišati še mnenja, da je Milič pustil moštvo na cedilu, saj še niso šle po zlu možnosti v evroligi in ligi NLB. Zato se je navzočim hkrati porodilo vprašanje, kakšno stopnjo zaupanja mu lahko namenijo v prihodnje. Do jeseni, ko naj bi se vrnil v Tivoli, si lahko, denimo, spet najde ugodno ponudbo, lahko pa se tudi poškoduje in ima dogovor z nami le za rezervo. Toda klub že čez 11 dni čaka pomembna prelomnica, ob kateri se obetajo številne novosti. Kaj lahko se zgodi, da bo Union Olimpija dobila novega predsednika in upravni odbor, zato bi bilo neodgovorno sprejeti odločitve, ki pomembno posegajo v prihodnost,« je pojasnil Tavčar.

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela...