Na Wembley z udarno enajsterico

Slovenski nogometaši se na Ptuju pripravljajo na sobotno prijateljsko tekmo proti Angliji in kvalifikacijski dvoboj s Poljsko prihodnjo sredo. Selektor Matjaž Kek je s pripravljenostjo reprezentantov zadovoljen.

Objavljeno
01. september 2009 19.25
P. Z./STA
P. Z./STA
Ptuj - Nogometaši se bodo v soboto na slovitem Wembleyju pomerili z angleško reprezentanco, tekma pa bo prijateljske narave. Kljub temu je motiv igralcev visok, saj se redko zgodi, da lahko odigraš tekmo na tako visoki ravni v zibelki nogometa. "Posebej se za to tekmo nismo pripravljali. Dejstvo je, da prijateljskih tekem ni, so le manj ali bolj prestižne. Kaj nam je storiti, ne bom razlagal. Na tekmi bom začel s ta trenutek najmočnejšo zasedbo, kakšne bodo kombinacije, bomo razkrili šele na zadnji novinarski konferenci pred samo tekmo v Londonu," je uvodoma dejal Matjaž Kek.

Trenutno so na Ptuju zbrani vsi člani moštva, manjka le Nejc Pečnik, ki se te dni vrača z Madeire. Nogometna zveza Slovenije se je potrudila in ekipi omogočila let z mariborskega letališča Edvarda Rusjana, kamor bo reprezentanca prispela tudi po tekmi z Anglijo, da se bo lahko v miru pripravila na srečanje s Poljsko, ki bo na mariborskem Ljudskem vrtu na sporedu v sredo, 9. septembra.

"Vesel sem, da je pripravljenost reprezentantov dobra, vsaj tista, ki sem jo videl doslej. Zavedamo se, da nas čaka težko delo, vsi bodo morali dati od sebe vse kar imajo. V reprezentantih sem videl veliko volje, močno željo po dokazovanju, to je generacija, ki stopa naprej z velikimi koraki. Ti tekmi, ki sta pred nami, moramo odigrati sproščeno, v Ljudskem vrtu bo treba odigrati 120 na uro," je še dejal Kek.

Kapetan reprezentance Robi Koren, ki igra pri West Bromwich Albionu, dobro pozna igro angleških reprezentantov: "Oni se trenutno ukvarjajo bolj sami s sabo, tako kot mi. Dejstvo je, da je to prijateljska tekma in služi zgolj za pripravo. Tudi zato angleški mediji slovenski ekipi še ne namenjajo prevelike pozornosti. Vzdušje na Wembleyju je prekrasno, a za nas bo pomembna predvsem tekma s Poljsko."

Na Poljskem pa je "doma" Andraž Kirm, ki igra za krakovsko Wislo. "Poljaki se zavedajo, da jih čaka težka tekma. Še posebej so bili presenečeni, ko smo se na prvi tekmi razšli z 1:1. Potem so se name vsula številna vprašanja, med drugim tudi tisto, kako je igrati na Ljudskem vrtu. Trenutno nas precej spoštujejo, zavedajo se, da ne bo lahko igrati pred slovenskimi navijači," je pred pomembnim srečanjem s Poljaki povedal Kirm.

Ekipo bo selektor Kek dokončno razkril v soboto, vendar pa je povedal, da večjih sprememb ne bo. "Zaenkrat dilem ni. Morda bom malenkost spremenil zadnjo vrsto, tudi v konici napada bom morda dal priložnost Zlatku Dediču, ki ga ne bremenijo več kartoni. Tekmi bo potrebno odigrati kot reprezentanca, malo bomo morali biti predrzni in pokazati, da se lahko borimo z vsakim," je še povedal Kek.

Slovenska reprezentanca se bo do petka pripravljala na Ptuju in v Kidričevem, kamor se bo znova vrnila po sobotni tekmi.