Na zadnji tekmi novoletne turneje tudi trije Slovenci

Na zadnji tekmi 55. nemško-avstrijske novoletne turneje štirih skakalnic v Bischofshofnu bodo v nedeljo nastopili tudi trije od štirih Slovencev. Najboljši med njimi je bil v kvalifikacijah Robert Kranjec.

Objavljeno
06. januar 2007 19.45
Bischofshofen - Na zadnji tekmi 55. nemško-avstrijske novoletne turneje štirih skakalnic v Bischofshofnu bodo v nedeljo nastopili tudi trije od štirih Slovencev. Najboljši med njimi je bil v kvalifikacijah Robert Kranjec (127,5 m), kar je pomenilo deveto mesto med kvalifikanti. Primož Pikl (124,5) je bil 23., Jernej Damjan (125) pa 24. Brez nastopa na skakalnici Paula Aussleitnerja je ostal Rok Benkovič (120,5), ki je sicer imel enako daljavo in enak točkovni izkupiček (104,4 točke) kot Francoz Vincent Descombes Savoie in Belorus Maksim Anisimov, vendar si je zadnjo tekmo turneje priskakal Francoz.

Najdaljša daljava kvalifikacij je tako kot pred tekmo v Innsbrucku uspela Nemcu Michaelu Uhrmannu (137,5 m), saj je pred nastopi najboljše petnajsterice žirija prvič znižala zaletno mesto, med nastopi pa še nekajkrat. Ker je kar nekaj vrhunskih skakalcev izpustilo kvalifikacijski nastop, se za sklepno dejanje turneje obetajo zanimivi pari. Avstrijski čudežni deček Gregor Schlierenzauer, ki kljub spodrsljaju v Innsbrucku še ni vrgel puške v koruzo za skupno zmago, se bo pomeril s Švicarjem Simonom Ammannom, zanimiv par je tudi Poljak Adam Malysz in zmagovalec neposrečene tekme v Garmisch-Partenkirchnu Švicar Andreas Kuettel. Po treh tekmah vodilni na novoletni turneji Norvežan Anders Jacobsen, pa se bo za vstop v finale pomeril z lanskim zmagovalcem turneje, Fincem Jannejem Ahonenom.

Slovenci so vsaj za zadnjo tekmo dobili nekoliko, vsaj na videz, lažje nasprotnike. Kranjec se bo v prvi seriji nedeljske tekme na izpadanje pomeril z Norvežanom Roarjem Ljoekelsoeyem in ima tako lepo priložnost za uvrstitev na tekmo. Prav tako Pikl, ki ga čaka dvoboj z Avstrijcem Arthurjem Paulijem, ter Damjan, ki se bo za točke svetovnega pokala pomeril z Norvežanom Tomom Hildejem.

"Resda se vse skupaj zdi malo bolje in vsaj na videz lažje, bo tudi jutri vseeno treba dobro skočiti. Nasprotnikov se ne sme podcenjevati in fantje se ne bodo smeli obremenjevati in ukvarjati z drugimi, ampak bodo morali prikazati dobre skoke. Upam, da bo šlo," je za STA iz Bischofshofna sporočil glavni trener slovenske izbrane vrste Vasja Bajc, ki pa s fanti vseeno ni bil najbolj zadovoljen: "Z izjemo Robija, on je naredil lušten skok, fantje niso tako nastopili, kot znajo."
Zadnja tekma prestižne 55. novoletne turneje se bo začela s prvo serijo ob 16.30.