Na ŽAK začetek OP Ljubljane

Danes se bo na teniških igriščih ob stadionu ŽAK začelo odprto prvenstvo Ljubljane, turnir BMW Ljubljana Open z nagradnim skladom 60.000 dolarjev, na katerem bo nastopilo tudi šest Slovencev.

Objavljeno
21. september 2009 12.54
Blaž Kavčič
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Uvodni dan turnirja se bosta predstavila dva od slovenskih igralcev; ob 13. uri bo Rok Bonin lopar prekrižal z Benjaminom Balleretom iz Monaka. Dvoboju Bonina, ki si je posebno povabilo organizatorjev priigral z zmago na pozivnem kvalifikacijskem turnirju, bo sledil še obračun med Markom Zakovškom, ki je za tekmeca dobil enega glavnih favoritov za končno slavje na turnirju, prvega nosilca Italijana Paola Lorenzija.

Preostali štirje slovenski igralci bodo dvoboje prvega kroga odigrali v torek. Žreb je določil, da se bosta v prvem krogu med seboj pomerila Grega Žemlja (osmi nosilec) in Aljaž Bedene, ki je prejel povabilo organizatorja. Predstavila pa se bosta še najboljši Slovenec na lestvici ATP (149.) Blaž Kavčič, ki je četrti nosilec in ga v prvem krogu čaka Italijan Enrico Burzi. Janez Semrajc pa se bo pomeril s Hrvatom Ivanom Dodigom, šestim nosilcem turnirja in 168. igralcem na svetovni lestvici.

Doslej še noben Slovenec ni osvojil največjega domačega turnirja.