Nachbar boljši od Brezca

V ligi NBA sta se sinoči pomerila slovenska reprezentanta. Boštjan Nachbar je prišel v goste k Primožu Brezcu in po podaljšku domov odnesel zmago. Srečanje med Charlotte Bobcats in New Jersey Nets se je končalo z izidom 107:113.

Objavljeno
25. marec 2007 12.36
Zabijanje Carterja
Charlotte - V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta se sinoči "udarila" slovenska reprezentanta. Boštjan Nachbar je s svojimi New Jersey Nets prišel v goste k Primožu Brezcu in Charlotte Bobcats. Po podaljšku je bil s 113:107 boljši Nachbar, ki je v 21 minutah zbral deset točk, štiri skoke, podajo in ukradeno žogo, medtem ko je Brezec na drugi strani igral 14 minut in v tem času v statistiko vnesel štiri točke, tri skoke, ukradeno žogo in blokado.

Vince Carter je ob zvoku sirene izsilil podaljšek

V Charlotte je Vince Carter izsilil podaljšek, s tem ko je ob zvoku sirene, ki označuje konec srečanja, uprizoril akrobatsko zabijanje. V dodatnem času je bil Carter, skupno je dosegel 40 točk, najboljši igralec gostov, ki so s tem prekinili negativni niz dveh zaporednih porazov. Risom se je na drugi strani poznala podhranjenost v kadru, saj kar pet igralcev zaradi poškodb ali drugačnih težav ni stopilo na igrišče. Za New Jersey sta dobro odigrala še Josh Boone z rekordom kariere v obliki 21 točk, Richard Jefferson jih je dodal 16. V dresu Charlotte je Matt Carroll izenačil svoj rekord s 27 točkami, Walter Herrmann pa jih je dodal še 20.

Philadelphia nadoknadila visok zaostanek in zmagala

V Miamiju je Andre Iguodala svojih 14 točk od 19 dosegel v drugem polčasu, Kyle Korver pa je z enajstimi zablestel v zadnji četrtini. Philadelphia je s tem nadoknadila visok zaostanek 19 točk. Sicer pa se je Iguodala na najboljši možni način vrnil v ekipo, potem ko je moral zaradi bolečin v hrbtu počivati eno tekmo po 232 zaporednih nastopih. K 19 točkam je dodal še sedem skokov in šest podaj, Philadelphia pa je dobila svojo deseto tekmo od zadnjih 14. Pri Miamiju je bil z 21 točkami najučinkovitejši Jason Williams, Shaquille O'Neal jih je za svoje moštvo, ki je izgubilo na zadnjih treh tekmah od štirih, dodal 18.

Washington ni imel sreče

Clippers iz Los Angelesa so doma s 111:105 premagali Washington, Corey Maggette je devet od svojih 29 točk zbral v zadnji poldrugi minuti. Elton Brand je dodal 18 točk in 14 skokov, Los Angeles pa je niz nepremaganosti podaljšal na štiri. Na drugi strani Washington ni imel sreče, saj je poleg tokratnega poraza izgubil še centra Andrayja Blachta, ki si je v tretji četrtini poškodoval koleno.

Izidi košarkarske lige NBA

Charlotte Bobcats - New Jersey Nets 107:113 (podaljšek)
(Primož Brezec: 14 minut, 4 točke, 3 skoki, ukradena žoga, blokada za Charlotte)
(Boštjan Nachbar: 21 minut, 10 točk, 4 skoki, podaja, ukradena žoga za New Jersey)
Miami Heat - Philadelphia 76'ers 85:93
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 118:108
Los Angeles Clippers - Washington Wizards 111:105