Nachbar prvi strelec New Jerseyja

Nachbar je znova blestel in bil z 21 točkami prvi strelec svoje ekipe, ki pa je klonila v gosteh pri Philadelphii. Nachbar je prispeval tudi 3 skoke ter po eno podajo, blokado in ukradeno žogo.

Objavljeno
05. marec 2007 12.46
Boštjan Nachbar
Los Angeles - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so v noči na ponedeljek odigrali sedem tekem, na treh so nastopili tudi slovenski košarkarji. Vnovič je blestel Boštjan Nachbar v dresu New Jersey Nets, ki je bil z 21 točkami prvi strelec svoje ekipe, ki pa je klonila (86:99) v gosteh pri Philadelphii. Nachbar je točkovnemu izkupičku v 28 minutah dodal še tri skoke ter po eno podajo, blokado in ukradeno žogo.

Moštvi Vujačića in Brezca prav tako poraženi

Na parket je v dresu Los Angeles Lakers, ki so za pet točk izgubili na gostovanju v Phoenixu (94:99), stopil tudi Saša Vujačić in v 19 minutah zbral šest točk in ukradel eno žogo. Od Slovencev je tokrat igral še Primož Brezec, ki je prav tako izgubil na gostovanju. Njegovo moštvo Charlotte Bobcats je klonilo z 89:96, Brezec pa je v 18 minutah zbral tri točke, osem skokov ter po eno podajo in ukradeno žogo.

V preostalih tekmah sta šele dva podaljška odločila zmagovalca v Bostonu; s 124:117 so se na tekmi proti Minnesoti zmage veselili domači košarkarji. Washington Wizards so za točko s 107:106 premagali Golden State Warriors, Milwaukee Bucks pa so v domači dvorani po podaljšku s 121:126 klonili proti Chicago Bulls. Domač parket so sklonjenih glav zapustili tudi košarkarji New Orleans Hornets, ki so s 94:108 izgubili proti Utah Jazz.

Ben Gordon z 48 točkami dosegel rekord kariere

V Milwaukeeju je bilo najbolj zaslužen za zmago gostov iz Chicaga Ben Gordon, ki je k zmagi prispeval 48 točk, kar je njegov rekord kariere. Tudi na drugi strani je bil v dresu Teličkov izjemno razpoložen Michael Redd, vendar tudi njegovih 52 točk ni bilo dovolj za zmago domačih po podaljšku, čeprav so ti v zadnji četrtini imeli že kar 18 točk prednosti. Gordon je iz igre metal 18:32, vključno s šestimi trojkami, in izboljšal je svoj prejšnji osebni rekord (41). "Osebno na igrišču ne slišim ničesar, kar se dogaja okrog mene. Enostavno se zaprem pred svetom in osredotočim zgolj na lastno igro," je dejal Gordon, ki je z blestečo predstavo v zadnji četrtini zbral 20 točk: "To je res neverjeten občutek."

Kitajski košarkar Luol Deng je zbral 27 točk, Kirk Hinrich pa je pri tretji zaporedni zmagi Bikov vknjižil 23 točk. "To je bil izjemen preobrat. Ben je bil enostavno neustavljiv, kot da bi igral v nekem drugem svetu," je dejal Deng.

Yao Ming spet pod obroči

Prvi zvezdnik kitajske košarke Yao Ming, eden ključnih članov severnoameriškega moštva NBA Houston Rockets, ki si je konec decembra zlomil desno golenico, naj bi danes že zaigral na svoji prvi tekmi po večtedenskem počitku, proti moštvu Cleveland Cavaliers.

V nedeljo zjutraj naj bi Yao Ming uspešno opravil trening pod veliko obremenitvijo, tako da so bili zdravniki celo presenečeni, kako dobro je potekalo okrevanje po poškodbi.

Izidi košarkarske lige NBA:

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 124:117 (dva podaljška)
Washington Wizards - Golden State Warriors 107:106
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 121:126 (podaljšek)
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 99:94
(Saša Vujačič: 19 minut, 6 točk, ukradena žoga za Los Angeles)
Philadelphia 76'ers - New Jersey Nets 99:86
(Boštjan Nachbar: 27 minut, 21 točk, 3 skoki, po ena podaja, blokada in ukradena žoga za New Jersey)
New Orleans Hornets - Utah Jazz 94:108
Seattle Supersonics - Charlotte Bobcats 96:89
(Primož Brezec: 18 minut, 3 točke, 8 skokov, po ena podaja in ukradena žoga za Charlotte)