Nachbar šolal Nesteroviča

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo v noči na četrtek na sporedu kar 13 tekem, od slovenskih košarkarjev je počival le Saša Vujačič v dresu Los Angeles Lakers.

Objavljeno
15. februar 2007 15.53
NBA
New York - V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo v noči na četrtek na sporedu kar 13 tekem, med vsemi 26 moštvi, ki so igrala, pa je od slovenskih košarkarjev počival le Saša Vujačič v dresu Los Angeles Lakers. Toronto je s 120:109 ugnal New Jersey, kljub zelo uspešnemu nastopu Boštjana Nachbarja, ki je v 34 minutah dosegel 26 točk, osem skokov in dve podaji, pa sta se na koncu zmage veselila Rašo Nesterovič in Uroš Slokar. Nesterovič je bil v primerjavi z Nachbarjem precej skromnejši, saj je v 13 minutah zbral le pet skokov in podajo.

Pozna se, da bo v ligi NBA že čez nekaj dni na sporedu tekma zvezd "All-Star" in s tem nekaj premora v rednem delu. Tako sta v noči na petek napovedani zgolj še dve tekmi, vodstvo lige pa je davi "zaposlilo" kar 26 ekip. Charlotte Primoža Brezca je s 100:85 premagal nekdaj odlične Bike iz Chicaga, Sežančan je ekipi v šestih minutah prispeval dve točki in skok. Detroit je moral doma priznati premoč San Antoniu z 81:90, kljub dobri predstavi gostiteljev pa na ekipo ni mogel biti ponosen Beno Udrih, saj ni stopil na parket.

Indiana je doma s 114:104 premagala Memphis, Orlando Portland s 103:91, Boston Milwaukee s 117:97, Seattle pa Phoenix s 114:90. Visoko zmago je pred domačim občinstvom vknjižil Golden State, ki je bil s 120:101 boljši od New Yorka, New Orleans je s 110:93 premagal Sacramento, Minnesota pa Denver z 99:94. Utah je bil za točko boljši od Clevelanda, zmago je slavil z 99:98. Še dve ekipi sta morali priznati premoč gostom, tako je Philadelphia s 85:92 klonila proti Washingtonu, Los Angeles Clippers pa s 93:96 proti Atlanti.

Phoenix je dokončno izgubil borbo za vrh z Dallasom, saj se je v gosteh pri Seattlu osramotil s porazom 90:114. Sonca so sicer spet morala nastopiti brez poškodovanega nosilca igre Steva Nasha, kljub temu pa si moštvo ne bi smelo privoščiti največjega poraza sezone, oziroma že tretjega letos. Pri zmagovalcih je bil z 31 točkami najboljši strelec Ray Allen, Phoenix pa tako z 39 zmagami ostaja drugo najboljše moštvo lige.

Boston Celtics so zaključili niz 18 porazov, kar je novi negativni rekord ekipe, tokrat jih je pred vnovičnim potopom rešil Paul Pierce z 32 točkami. Dvorana je zato Keltom zasluženo ploskala na nogah že v zadnji minuti srečanja, košarkarji Bostona pa so zmagali prvič po 5. januarju. Milwaukee je izgubil svojo četrto tekmo zapored, z 31 točkami je bil najboljši Mo Williams.

Toronto je doma s 120:109 ugnal New Jersey, Chris Bosh je zbral 25 točk, devet skokov in šest podaj, Morris Peterson pa je temu dodal še 18 točk. Kar pet domačih igralcev je vknjižilo več kot deset točk, med njimi ni bilo Nesteroviča ali Slokarja. Se je pa z rekordom kariere izkazal Boštjan Nachbar pri New Jerseyju, ki je dosegel 26 točk in bil s tem najboljši strelec moštva.