Nachbar z Mrežicami do nove zmage

Za polovični uspeh slovenskih predstavnikov v severnoameriški košarkarski ligi NBA je poskrbel Boštjan Nachbar, ki je na domačem parketu nadigral Orlando.

Objavljeno
11. februar 2007 11.45
Akcija s tekme Grizzlies - Hornets
Los Angeles - New Jersey Nets so v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na nedeljo v domači dvorani zlahka s 93:78 premagali goste iz Orlanda, Slovenec v dresu Mrežic Boštjan Nachbar pa je v 19 minutah k zmagi prispeval sedem točk in deset skokov. Na parket je stopil tudi Radoslav Nesterovič, ki pa je s Torontom izgubil na gostovanju pri Detroitu (92:98); v 18 minutah je zbral štiri točke ter po dva skoka in podaji, medtem ko Uroš Slokar ni igral.

Houston Rockets so s 104:83 premagali Charlotte Bobcats; za slednje je Primož Brezec odigral 23 minut in v statistiko vpisal pet točk, devet skokov podajo in blokado. Na preostalih tekmah so New Orleans Hornets s 114:99 premagali Memphis Grizzlies, zmagi v gosteh pa sta vknjižili moštvi Denver Nuggets in Sacramento Kings. Denver je s 109:102 premagal Milwaukee, Sacramento pa je bil s 114:93 boljši od Seattla.

Šele podaljšek je odločil zmagovalca v Utahu; na koncu so bili košarkarji Utah Jazz s 104:102 boljši od New York Knicks. Mehmet Okur je kljub trebušni gripi odlično igral; za domače je 13 od svojih skupaj 29 točk dosegel v zadnji četrtini, Derek Fisher pa je s košem 3,6 sekunde pred koncem zapečatil končni izid in Utahu prinesel četrto zaporedno zmago. "Domači se lahko Okurju zahvalijo za zmago, pa tudi nam, saj tekme nismo odigrali tako, kot smo se zmenili," je dejal košarkar Kratkohlačnikov Jamal Crawford, ki je zbral 29 točk. Svoje varovance je pohvalil tudi trener domačih Jerry Sloan: "Sam sem zgolj vesel, da so moji fantje tako dobro igrali. Na parketu so pustili srce in to mi pomeni celo več kot sama zmaga."

V zvezni državi Michigan pa se je Rasheed Wallace oddolžil za tehnično napako, ki jo je pridelal v zadnji četrtini, in šest od svojih skupaj 28 točk k zmagi Detroita nad Torontom (98:92) prispeval proti koncu tekme. Richard Hamilton je za Bate, ki so slavili še šestič zapored, dodal 21 točk in osem podaj. Pri gostih je bil s 17 točkami in 11 podajami najboljši T.J. Ford, kljub temu pa so morali košarkarji Toronta po petih zmagah v nizu tokrat parket zapustit sklonjenih glav.