Nachbarjevih 13 točk za zmago New Jerseyja

V noči na torek so košarkarji v severnoameriški ligi NBA odigrali šest tekem, slovenske barve pa je branil le Boštjan Nachbar v dresu New Jerseyja.

Objavljeno
19. december 2006 11.40
Jason Kidd
Miami - V noči na torek so košarkarji v severnoameriški ligi NBA odigrali šest tekem, slovenske barve pa je branil le Boštjan Nachbar v dresu New Jerseyja. Mrežice so s 105:97 premagale Bojevnike iz Oaklanda, slovenski reprezentant pa je v 22 minutah dosegel 13 točk in šest skokov. Miami je premagal New Orleans, Denver je bil boljši od Washingtona, Sacramento je klonil proti Dallasu, New York je po podaljšku ugnal Utah, Memphis pa je bil po dveh podaljških boljši od Seatla.

Jason Kidd je k zmagi New Jerseyja prispeval svojega rekordnega 81. trojnega dvojčka (dosegel je 10 točk, 11 skokov in 12 podaj), Nenad Krstič pa je dodal 26 točk in 14 skokov. "V zadnji četrtini smo resnično prikazali dobro obrambo," je bil nad igro svojih varovancev navdušen trener zmagovalcev Lawrence Frank.

"Mislim, da nas je do zmage pripeljala predvsem dobra psihična pripravljenost. V igri ni bilo nihanj, igrali smo izjemno moštveno in se vseskozi pogovarjali med seboj in si pomagali," je o peti zmagi Mrežic v 16 tekmah dejal Kidd.

New York je s košem Stephona Marburyja v zadnji sekundi podaljška s 97:96 presenetil Utah, v Memphisu pa sta dvoboj med Grizliji in Seatlom odločila dva podaljška. Mike Miller je k zmagi Memphisa s 134:126 prispeval 29, Chucky Atkins pa 28 točk.

Po incidentu na sobotni tekmi med New Yorkom in Denverjem je vodstvo lige NBA kaznovalo grešnike, vpletene v pretep obeh moštev in navijačev. Zvezdnik Denverja Carmelo Anthony je v obraz udaril nasprotnega košarkarja Mardyja Collinsa, kar je sprožilo množični pretep, ki je vrgel velik črn madež na celotno ligo. Kazen za prvega strelca lige Anthonyja je prepoved igranja na petnajstih tekmah, kaznovanih pa je bilo še šest igralcev in oba kluba, ki bosta morala v blagajno lige nakazati po 382.000 evrov.