Nadal: Z nami ravnajo kot s kriminalci

Drugi najboljši teniški igralec na svetu Španec Rafael Nadal se zelo huduje nad ravnanjem pristojnih pri doping kontroli. Povod takšni izjavi je gotovo sobotni "obisk" na njegovem domu.

Objavljeno
19. december 2006 23.25
Madrid - Drugi najboljši teniški igralec na svetu Španec Rafael Nadal se zelo huduje nad ravnanjem pristojnih pri doping kontroli. "Dovolj mi je, da se do nas športnikov obnašajo kot do kriminalcev, prav rad bi videl, da bi tudi politiki morali na doping teste," je španski teniški zvezdnik dejal za nemško tiskovno agencijo dpa.

Povod takšni izjavi je gotovo sobotni "obisk" na njegovem domu v Manacorju na Mallorci v času aktivnega odmora po naporni sezoni, kar je že 17. dopinški preizkus, ki ga je moral letos opraviti Nadal.

"Kot športnik, ki v celoti sprejemam pravila, se seveda strinjam, da so dopinški preizkusi v športu potrebni, toda 17-krat v enem letu je nekaj neverjetnega. Kot, da bi bil kriminalec na pogojni prostosti, ki ga redno preverjajo, da ne govorim o odnosu na samem testiranju, kako se do nas obnašajo," je še dejal Nadal, ki so ga nekateri francoski mediji pred časom povezovali z doping afero španskih kolesarjev.