Naj bo jasno, kdo je Črnogorec

Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu lige NLB v Podgorici premagali domačo Budućnost s 85:79. Junak tekme je bil Vladimir Golubović, ki je zbral 21 točk.

Objavljeno
19. oktober 2009 10.18
Vladimir Golubović
B. E.
B. E.
Podgorica - Vladimir Golubović ob začetku nove košarkarske sezone ni deloval kot center, ki bi lahko nosil igro Uniona Olimpije. V Zadru in Tel Avivu je neredko deloval celo kot prestrašen velikan. Toda za črnogorskega reprezentanta se očitno spodobi, da proti »svojim« prikaže dobro predstavo in Golubović je bil najzaslužnejši, da je Union Olimpija v gosteh ugnala Budućnost in prišla do prve zmage v ligi NLB. Zbral je 21 točk ob metu iz igre 9:9, dodal 6 skokov, 3 dobljene žoge in 4 blokade.

Sinočnji dvoboj v dvorani Morača se zagotovo ne bo uvrstil med »lepotce« lige NLB. Obe moštvi sta namreč dolgo igrali raztrgano, nezbrano in brez pravega ritma. Gostitelji so bili na prvi pogled hitrejši, Ljubljančani pa bolj konkretni v neposredni bližini obroča, tako eni kot drugi pa so imeli velike težave pri metih z večje razdalje; gostje so denimo v prvem polčasu metali za tri točke 1:8, za dve pa 15:22.

Več v ponedeljkovi tiskani izdaji Dela.