Najhitrejši Rusi in Nemke

Nemška ženska tekaška štafeta je na tekmi svetovnega pokala v francoskem La Clusazu osvojila prvo mesto na 4 x 5 km. Nastopila je tudi slovenska reprezentanca, ki je po dobrem začetku tekmo končala na 12. mestu.

Objavljeno
17. december 2006 14.20
Petra Majdič
La Clusaz - Nemška ženska tekaška štafeta je na tekmi svetovnega pokala v francoskem La Clusazu osvojila prvo mesto na 4 x 5 km. Stefanie Boehler, Viola Bauer, Claudia Kuenzel in Evi Sachenbacher-Stehle so za 12,7 sekunde ugnale drugouvrščene Švedinje, tretje mesto pa so osvojile češke tekačice. Prve favoritinje za zmago Norvežanke so bile brez Marit Bjoergen šele osme. Nastopila je tudi slovenska reprezentanca v postavi Petra Majdič, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek in Maja Benedičič, ki je po dobrem začetku tekmo končala na 11. mestu (+3:33,9).

V moški konkurenci je slavila zmago ruska moška tekaška štafeta. Vasilij Ročev, Nikolaj Pankratov, Aleksander Legkov in Jevgenij Dementjev so na 4 x 10 km dolgi preizkušnji za skoraj poldrugo minuto premočno ugnali Norvežane in Nemce. Slovencev ni bilo na startu.