Najvišja stopnička za Pegana, Šajnovi bron

Aljaž Pegan je na najboljši možen način začel jesenski del sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki - s 15,75 točke je prepričljivo ugnal vso konkurenco. Na stopničke v Dohi se je prebila tudi Adela Šajn.

Objavljeno
30. september 2009 21.30
Aljaž Pegan med svojo vajo v Mariboru
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Doha - Aljaž Pegan je v Dohi za sestavo na drogu prejel 15,75 točke in prepričljivo ugnal vso konkurenco. Na stopničke se je danes prebila tudi Adela Šajn, ki je bila s 13,6 na parterju tretja, na gredi pa je bila peta (13,475). Njun uspeh je z dvema finalnima nastopoma lepo dopolnila tudi Saša Golob, ki je bila na gredi osma (10,9 točke), na parterju pa sedma (13,1).

"Super! Občutki so sijajni! Ne morem verjeti, da je že tako dolgo od zadnje zmage, a očitno se vračam," je v smehu po nastopu dejal Pegan: "Spet sem prav zadnji poprijel za orodje in skušal sicer izvesti najtežjo različico sestave, a sem nato izpustil povezavo. Zato pa sem po dolgem času spet 'zalimal' seskok. Pa tudi sicer lahko rečem, da je bila vaja malo boljša od kvalifikacijske.""Glede na to, kako dobro mi je uspel moj edini test pred svetovnim prvenstvom, niti nima pravega smisla, da bi zdaj 'rinil' še na Madžarsko. Zdaj bom šel z odličnim občutkom v London, do takrat pa bo treba še malo trenirati in izpiliti še nekaj podrobnosti. Če sem zdrav, res ni težko telovaditi," je bil po uspehu vesel telovadec Trnovega.

Nov uspeh je vknjižila tudi 19-letna Šajnova, ki se je po Moskvi spet zavihtela na stopničke; tokrat je bila tretja na parterju, uspeh pa je dopolnila še s petim mestom na gredi. A kljub temu njeno paradno orodje ostaja gred. "Malo sem jezna, saj sem danes na gredi naredila isto napako kot v kvalifikacijah - na začetku sestave sem pri obratu padla z orodja. Drugi del vaje je bil nato res super, tudi povsem brez malih napak, tako da je res škoda za tisti padec. Zaradi ponavljanja obratov se mi je na stopalu odprla rana, čakal pa me je še nastop na parterju. Vaja je bila kar lepa, le štirih obratov na koncu mi sodnice niso štele, tako da je bila izhodiščna ocena za tri desetinke nižja kot sicer. Lahko bi bila na parterju še kakšno stopničko višje, a tudi s tem sem zelo zadovoljna," je po nastopu dejala telovadka Zelene jame, ki je vse bližje svojemu velikemu cilju pred sezono - da bi sezono svetovnega pokala ali na gredi ali na parterju končala med najboljšo trojico na svetu. Dodala je še, da bodo vsa tri dekleta izpustila tekmo za VN v Szombathelyju: "Svetovno prvenstvo je tik pred vrati in če bi neposredno iz Katarja odpotovali še na Madžarsko, bi zmanjkalo časa za trening."

Bogato slovensko bero kolajn je z bronom že v torek, prvi dan finalnih bojev, dopolnil Sašo Bertoncelj, ki je bil tretji na konju z ročaji, še stopničko višje pa se je prav tako uvodni dan povzpela Tjaša Kysselef v finalu preskoka.