Namesto Clemonsa hitro ponudili Leeja

Potem ko je šel po zlu dogovor z Rickyjem Clemonsom, se je na pragu Tivolija domala čez noč znašel drugi ameriški branilec, Dwayne Lee (23 let, 183 cm, 90 kg), ki je doslej branil barve nemškega prvoligaša Nürnberga.

Objavljeno
15. marec 2007 08.30
Dwayne Lee
Ljubljana – Potem ko je šel po zlu dogovor z Rickyjem Clemonsom, ki je zaradi govoric o finančnih težavah Uniona Olimpije sklenil ostati pri Zniczu Sokolowu na Poljskem, je kazalo, da bodo ljubljanski košarkarji ostali brez dodatnega organizatorja igre. Toda v hudi časovni stiski, tik pred današnjim iztekom roka za registracijo igralcev za slovensko prvenstvo, je prišlo do zasuka. Na pragu Tivolija se je domala čez noč znašel drugi ameriški branilec, Dwayne Lee (23 let, 183 cm, 90 kg), ki je doslej branil barve nemškega prvoligaša Nürnberga.

Zadrego je pomagal rešiti kar Clemonsov zastopnik, ki je ponudil Unionu Olimpiji še eno svojo stranko. Sicer iz višjega cenovnega razreda, toda zaradi slabe vesti je spustil ceno na domala simbolično. Potem ko je šel po zlu dogovor z Rickyjem Clemonsom, se je na pragu Tivolija domala čez noč znašel drugi ameriški branilec, Dwayne Lee (23 let, 183 cm, 90 kg), ki je doslej branil barve nemškega prvoligaša Nürnberga. »Tako kot za Marka Rakočevića, ki je že podpisal pogodbo do konca sezone, je zanj predviden zelo razumen znesek. Pomembno je tudi, da se v Nürnbergu strinjajo, da Lee prestopi v naš klub, saj ga
v zadnjem času niso prav redno plačevali. Tako bi lahko pravočasno dobil vse dokumente za registracijo,«
je Gašper Okorn pojasnil okoliščine pogajanj z nekdanjim študentom univerze St. Joseph's, ki je v nemški ligi dosegal povprečje 10,5 točke in 3,4 asistence.

Več si preberite v četrtkovem Delu.