Naš princ se podreja dvoru

Jani Brajkovič je ob podelitvi priznanja za našega najboljšega kolesarja v slogu v kolesarskem svetu cenjenih slovenskih nesebičnežev, ugotovil, da bi moral naslov dobiti Uroš Murn.

Objavljeno
15. december 2006 12.30
Janez Brajkovič
Ljubljana – Jani Brajkovič, nesporno eden najbolj obetavnih mladih profesionalcev (v ponedeljek bo dopolnil 23 let), je ob podelitvi priznanja za našega najboljšega kolesarja v slogu v kolesarskem svetu cenjenih slovenskih nesebičnežev, ugotovil, da bi moral naslov dobiti Uroš Murn, sicer najboljši Slovenec na svetovnem prvenstvu. Meni namreč, da je Murnovo 7. mesto v Salzburgu izjemen dosežek, ki je vreden več kot njegovi uspehi na dirkah ProToura in tridnevno nošenje zlate majice na Vuelti ter uvrstitev med 50 najboljših kolesarjev sveta na lestvici ProToura. »Belokranjski princ« je skromen tudi, ko govori o svojih načrtih v letu 2007. Pravi, da še ni v položaju, da bi sam izbiral, zato se bo podredil moštvenim načrtom Discoveryja.

»Prvi cilj je vsekakor dober nastop na Vuelti. Vse druge dirke bodo v funkciji španskega kroga. Bržkone bom ostal pri letošnjem programu, se pravi pri dirkah po Kataloniji, Romandiji in Švici, nova pa bo Tirreno-Adriatico. Če mi bo po Vuelti ostalo kaj moči, bom šel tudi na svetovno prvenstvo,« je predstavil program za prihodnje leto.

Pretekli teden je na prvih pripravah ameriškega moštva Discovery v Austinu dobil spored dirk le za pomladanski del sezone. Večji del enotedenskega druženja je ob rekreativnem kolesarjenju izkoristil za spoznavanje moštva, pogovore z Johanom Bruyneelom, Ivanom Bassom, pa tudi z Lanceom Armstrongom, ki ga je pozdravil z močno stisnjeno roko in »kako si kaj, junior«.

Več preberite v petkovi tiskani izdaji Dela...