Naši judoisti uspešni

Celjska judoistka Regina Jernejc je na tekmi svetovnega pokala na Dunaju osvojila tretje mesto, Aljažu Sedej pa je v Budimpešti osvojil zlato.

Objavljeno
18. februar 2007 19.12
Regina Jernejc
Dunaj/Budimpešta - Celjska judoistka Regina Jernejc je na tekmi svetovnega pokala na Dunaju osvojila tretje mesto. Po slabših sobotnih predstavah, ko so tekmovalke z izjemo Tine Razinger, ki je bila sedma, ostale brez uvrstitev, je nedelja v slovenski tabor končno prinesla stopničke.

Jernejčeva je najprej premagala Poljakinjo Czepujojčevo (10:0), nato Italijanko Roverejevo (10:0), v polfinalu je morala priznati premoč Kanadčanki Cottonovi (0:10). V borbi za tretje mesto premagala Nemko Basler s 5:0.

Dekleta bodo prihodnji konec tedna skupaj s moškim delom reprezentance nastopala na super svetovnem pokalu v Hamburgu.

Aljaž Sedej zmagal v svetovnem pokalu

Judoist Bežigrada Aljaž Sedej je na tekmi svetovnega pokala v Budimpešti zabeležil odličen uspeh, potem ko je bil v kategoriji do 81 kilogramov boljši od vseh. Za mladega Sedeja, ki je po letih še mladinec, prav tako pa bo v omenjeni konkurenci nastopal tudi prihodnje leto, je to fantastičen uspeh, ki je navdušil tudi vodstvo ljubljanskega kluba, za katerega sicer nastopa ena najboljših slovenskih judoistk Raša Sraka.

"Ne morem verjeti, Aljažu je uspelo. Poslal sem ga s članskim delom reprezentance, naj se poskusi malo dokazat, morda zmaga kakšno borbo, sem si rekel. Nato pa je kar zmagoval in zmagoval. Vse po vrsti. Tudi Japonec Tanouči proti njemu ni imel možnosti. To je resnično lep uspeh," je z Dunaja, kjer bdi nad ženskim delom reprezentance, sporočil trener Bežigrada Gregor Brod.

Sedej je na svoji poti do najvišje stopničke najprej ugnal Finca Miko Toroija z 10:0, z enakim izidom je bil v nadaljevanju boljši od Španca Javierja Madere, Portugalec Hugo Silva je moral slovenskemu reprezentantu priznati premoč po izidu 3:0. V polfinalu se je Sedej srečal z Rusom Dimitrijem Ogienko, judoista, ki je v svetovnem pokalu že zmagal, je prav tako premagal s 3:0. V finalu je bil slovenski borec boljši tudi od pregovorno izjemno kakovostnih tekmovalcev z Japonske, po izidu s 5:0 je padel še Masake Tanouči in Sedej se je veselil prvega mesta.

Ostali slovenski borci tako kot že v soboto, niso imeli prave sreče. Edino zmago je v isti kategoriji kot Sedej zabeležil Klemen Ferjan, vendar pa je nato klonil in ostal brez uvrstitve. Igor Spasojevič (do 90 kg), Primož Ferjan (do 100 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg) pa so vse svoje uvodne borbe izgubili in prav tako ostali brez uvrstitev.