Naslova državnih prvakov Malijevi in Brvarju

Ob odsotnosti najboljših slovenskih biatlonk Tadeje Brankovič in Teje Gregorin, je naslov državne članske prvakinje v posamični tekmi osvojila Andreja Mali. Pri moških je državni prvak postal Gregor Brvar.

Objavljeno
29. marec 2007 21.30
Državna prvakinja je postala Andreja Mali
Pokljuka - Ob odsotnosti najboljših slovenskih biatlonk Tadeje Brankovič in Teje Gregorin, je naslov državne članske prvakinje v posamični tekmi osvojila Andreja Mali. Malijeva je edino tekmico Dijano Grudiček ugnala predvsem z zelo dobro strelsko predstavo, saj je od dvajsetih strelov zgrešila le eno tarčo (0, 0, 0, 1). V moški konkurenci je nekoliko presenetljivo zmagal Gregor Brvar (1, 1, 1, 1).

Malijeva zadovoljna s prikazanim nastopom

"Kljub nekoliko okrnjeni konkurenci sem vesela svojega drugega naslova državne prvakinje. Vse od svetovnega prvenstva se je tako moja strelska, kot tekaška forma izboljševala in zame se je sezona celo prezgodaj zaključila oziroma sem prepozno začela prihajati v formo. Veliko napora sem posvetila izboljšanju streljanja in to se zdaj pozna. Svoj vrhunec sezone in najboljše rezultate sem sicer dosegla na svetovnem prvenstvu, s čimer sem zadovoljna," je svoj nastop in sezono ocenila Andreja Mali.

Konec sezone za Brankovičevo in Gregorinovo

Brankovičeva in Gregorinova sta sezono bržkone že zaključili, ker imata obe nekaj zdravstvenih težav, ki so ju ovirale že med sezono. Gregorinova ima za seboj operacijo kile in jo čaka šesttedensko okrevanje, stanje Brankovičeve pa bo nekoliko bolj natančno v prihodnjih dneh še moral oceniti zdravnik.

Marič naslov izgubil na zadnjem strelskem nastopu

Precej drugače se je razpletla moška članska tekma, kjer je za prvega favorita veljal Janez Marič. Ko so gledalci na Pokljuki že mislili, da je naslov v rokah tekmovalca iz TSK Bled, je prišel na vrsto še zadnji strelski nastop. Marič je stoje zgrešil vseh pet strelov (0, 2, 1, 5) in naslov je namesto njemu šel v roke Gregorju Brvarju, ki je danes zgrešil vsega skupaj le štirikrat (1, 1, 1, 1). Drugo mesto je osvojil Peter Dokl (1, 0, 0, 2), tretji pa je bil Marič. Branilec lanskega naslova državnega prvaka v posamični tekmi Matjaž Poklukar je pristal na četrtem mestu. Klemen Bauer zaradi naporne letošnje sezone in izčrpanosti danes ni nastopil, bo pa prav gotovo stal na startu sobotnega sprinta, kjer ne bo Janeza Mariča, saj se bo zaradi klubskih interesov udeležil tekaške tekme na Rogli.

Podarjen naslov državnega prvaka


"Za moj prvi naslov državnega prvaka se moram zahvaliti predvsem Mariču, ki mi ga je s slabšim zadnjim streljanjem tako rekoč podaril. Moj napredek v letošnji sezoni je viden, kar me navdušuje, čeprav mi je letos pozicijo drugega moža v reprezentanci odvzel Klemen Bauer. Tudi v soboto in nedeljo se bom trudil, da bi osvojil še kakšno kolajno," je napovedal Gregor Brvar.

Konec tedna bosta na sporedu še dve tekmi državnega prvenstva v biatlonu. V soboto bo ob 10. uri na vrsti sprint, v nedeljo pa ob istem času še zasledovalna preizkušnja.