Navarro na hladnem sedem mesecev

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze je Navarra kaznovala s 7 mesečno prepovedjo nastopov na tekmah. Kazen si je prislužil, ko je po koncu dvoboja z Interjem v pretepu zlomil nos Burdissu.

Objavljeno
14. marec 2007 18.59
Navarro je po koncu dvoboja z Interjem v pretepu zlomil nos Burdissu
Nyon - Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (UEFA) je igralca španskega moštva Valencie Davida Navarra kaznovala s sedemmesečno prepovedjo nastopov na tekmah pod njenim okriljem. Obrambni igralec španskega moštva si je kazen prislužil zaradi incidenta na povratni tekmi osmine finala lige prvakov z italijanskim Interjem, ko je po koncu dvoboja v pretepu zlomil nos Nicolasu Burdissu.

Kazen sta si prislužila tudi oba kluba in še pet nogometašev


UEFA je oba kluba kaznovala z denarno kaznijo v višini 156.000 evrov, ob Navarru pa si je kazen prislužilo še pet nogometašev. Nogometaša Interja Burdisso in Maicon se bosta hladila na naslednjih šestih tekmah v evropskih tekmovanjih, njuna soigralca Ivan Cordoba na treh in Julio Cruz na dveh tekmah. Igralec Valencie Carlos Marchena je kaznovan s petimi tekmami prepovedi nastopa.

Od prerivanja do vsesplošnega pretepa

Povratni dvoboj osmine finala na stadionu Mestalla se je sicer končal z neodločenim izidom 0:0, napredovanje pa si je izborilo moštvo s Pirenejskega polotoka, saj se je prva tekma na San Siru končala z 2:2. Tekma je po zadnjem sodnikovem žvižgu imela podaljšek, v množičnem pretepu pa jo je najhuje skupil Burdisso, saj mu je Navarro zlomil nos. Eksces se je začel s prerivanjem Burdissa in obrambnega igralca španskega moštva Marchene, nato pa je na igrišče pritekel Navarro, ki je z močnim udarcem "knockoutiral" Burdissa. Po tem dogodku se je na travniku štadiona Valencie razvil splošni pretep nogometašev obeh moštev, nadaljeval pa se je tudi v prehodu, ki vodi v slačilnice.