Navijač ubit v neredih blizu Aten

Po tekmi grških ženskih odbojkarskih ekip Panathinaikosa in Olympiakosa je prišlo do večjih spopadov med navijaškima skupinama, ki so se za enega od navijačev končala tragično, še pet drugih pa je bilo huje poškodovanih.

Objavljeno
29. marec 2007 22.00
Navijaško nasilje postaja vedno hujše
Atene - Po tekmi grških ženskih odbojkarskih ekip Panathinaikosa in Olympiakosa je prišlo do večjih spopadov med navijaškima skupinama, ki so se za enega od navijačev končala tragično, še pet drugih pa je bilo huje poškodovanih. Tekma med atenskim in pirejskim klubom se je igrala v 27 kilometrov oddaljenem kraju Peania, neredi pa so začeli pred odbojkarsko dvorano in nato nadaljevali celo na bližnji avtocesti. Policija je pridržala 18 najbolj vročekrvnih razgrajačev, viri blizu policije pa trdijo, da sta se skupini predhodno dogovorili za kraj spopada.

Porast nasilja med navijači

Žal so se v zadnjem času razgrajanja samozvanih navijačev, ki pa v resnici to niso, v najhujšem pomenu te besede razširila v športih, ki do zdaj s tem pojavom bolj ali manj niso imeli težav. Eden takšnih neljubih dogodkov se je zgodil v ne najbolj vzorni Grčiji, kar se tiče obnašanja navijačev, in to za časa odbojkarskega dvoboja med ženskima ekipama, sicer "osovraženih" klubov Panathinaikosa iz Aten in pirejskega Olympiakosa. Prvi spopad najbolj ekstremnih pripadnikov obeh navijaških skupin je izbruhnil že pred dvorano, svoj epilog pa nato doživel kar na bližnji avtocesti.

Eden od navijačev podlegel poškodbam

Rezultat takšnega nekontroliranega divjanja so bili številni poškodovani avtomobili. Ob ogrožanju življenj mnogih nedolžnih potnikov, je eden od navijačev zaradi hudih poškodb pozneje umrl v atenski bolnišnici. Natančni vzrok smrti sicer še ni bil razkrit, ve pa se, da so navijača v bolnišnico pripeljali s hudimi poškodbami glave. Podobno bi se lahko zgodilo še komu drugemu.

Napadali so tudi nedolžne


"Skoraj so mi razbili glavo. Še sreča, da je hitro posredovala policija, saj v nasprotnem ne vem, kako bi se vse skupaj končalo. Žive bi nas zažgali," je za državno televizijsko mrežo NET dejal eden od nič hudega slutečih voznikov, ki je kriv le dejstva, da se je pač v tem trenutku znašel na avtocesti.