NBA: Dragić 14 točk za zmago Sonc

Med 13 dvoboji v ligi NBA je bil najbolj zanimiv obračun Clevelanda in Orlanda, uspešnejši je bil prvi s 102:93. Najboljši med Slovenci je bil Goran Dragić, ki je za Phoenix proti New Orleansu (124:104) dosegel 14 točk.

Objavljeno
12. november 2009 12.07
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - V ponovitvi lanskega konferenčnega finala sta se LeBron James in Shaquille O'Neal spopadla z Vinceom Carterjem in druščino. Prvi je izpolnil pričakovanja navijačev in tekmecem nasul 36 točk, medtem ko je bil O'Neal bolj zadržan. Zbral je le deset točk, a je na drugi strani igrišča dobro ustavljal Dwighta Howarda, saj je ta zbral le točko več. Glavno strelsko vlogo pri Orlandu je imel Carter, toda njegovih 28 točk ni bilo dovolj za zmago; pri Clevelandu je Jamesu s koši pomagal še Mo Williams z 28 točkami, tako da so košarkarji Clevelanda že ob polčasu vodili za 15 točk.

Phoenix je v obračunu proti New Orleansu odlikovala moštvena igra, saj je kar osem igralcem doseglo več kot deset točk, najbolj pa je izstopal Amare Stoudemire z 21, Grant Hill pa je tekmo končal pri 18. V uspešno predstavo Sonc, ki so v deveti tekmi sezone dosegla osmo zmago in se z Bostonom izenačila na vrhu lige, se je dobro vključil tudi Goran Dragić. Slovenski košarkar je na igrišču preživel 25 minut in dosegel 14 točk, od tega tri trojke, dodal pa je še po sedem skokov in podaj. Phoenix je, vključujoč še zadnji del prejšnje sezone, dosegel 12. zaporedno zmago na domačem terenu. Pri tekmecih iz New Orleansa je bil eden redkih razpoloženih Chris Paul, ki je zbral 25 točk.

Boston je tako kot Phoenix dosegel osmo zmago, tokrat je padel Utah. Rajon Rondo s 14 točkami in 11 podajami, Kevin Garnett z 18 točkami, Paul Pierce s 13 in Ray Allen s 15 točkami so bili ključni za zmago Keltov. V New Yorku so domači proti Atlanti vodili že za 14 točk, a zapravili prednost in nazadnje petič zapored izgubili. Al Horford je bil junak v dresu Atlante, zbral je 25 točk, največ doslej v sezoni.

Še štiri več so v statistiko vpisali Richardu Jeffersonu, ki je dobro nadomestil poškodovana ključna moža San Antonia Tonyja Parkerja in Tima Duncana. Manu Ginobili je dodal 13 točk, San Antonio pa je tekmece iz Dallasa ugnal z 92:83. Enak strelski izkupiček kot Jefferson, 29 točk, je imel tudi prvi zvezdnik Dallasa Dirk Nowitzki.

Precej slabše kot Bostonu in Phoenixu gre v novi sezoni New Jerseyju. Mrežice so še brez zmage, osmi poraz so jim zadali košarkarji Philadelphie. V tesni končnici je bil zanje usoden Marreese Speights s trojko minuto pred koncem. Slovenskega košarkarja Primoža Brezca ni bilo na klopi Philadelphie.

Minimalen delež je imel Rašo Nesterovič; za Toronto je na tekmi s Chicagom odigral le tri minute in končal brez točk, njegovi soigralci pa so zmagali z 99:89. Najboljša pri domačih sta bila Chris Bosh z 28 točkami in 11 skoki, Jose Calderon pa je dodal 18 točk.

Na tekmi Milwaukee - Denver sta se dva košarkarja ustavila pri 32 točkah. Pri domačih, ki so zmagali za šest točk, je to številko dosegel novinec Brandon Jennings, pri gostih pa Carmelo Anthony.

Izidi:

Toronto Raptors - Chicago Bulls 99:89

Indiana Pacers - Golden State Warriors 108:94

Boston Celtics - Utah Jazz 105:86

New York Knicks - Atlanta Hawks 101:114

New Jersey Nets - Philadelphia 76ers 79:82

Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 98:75

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 108:102

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 93:102

Minnesota Timberwolves - Portland Trailblazers 84:107

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 104:79

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 92:83

Phoenix Suns - New Orleans Hornets 124:104

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 79:83